Na D1 srazila dodávka řidiče kamionu, ve směru na Brno se tvořily kolony

  • 27
Na dálnici D1 ve směru na Brno se v pátek v podvečer stala nehoda u exitu 34. Kamion sjel do odstavného pruhu, zřejmě z důvodu závady. Spolujezdec vylezl z vozidla a při jeho kontrole ho srazila právě projíždějící dodávka. Muž byl na místě usmrcen. Vytvořila se asi desetikilometrová kolona.

„Krátce po 17. hodině jsme přijali oznámení o dopravní nehodě se smrtelným zraněním na úseku 33. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno,“ upřesnil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Podle Chalupy došlo u výjezdu z čerpací stanice ke střetu dodávky s mužem, který se pohyboval po vozovce. 

Nehoda uzavřela pravý jízdní pruh, místo bylo z části neprůjezdné. Na místě se tvořily dlouhé kolony. Konec dopravní komplikace ohlásil web dopravniinfo.cz krátce po 22. hodině. 

„Příčina i okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnil Chalupa.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Dálnice D1

Video