Diskuze

Většina nemocných bude dál bez zásadního léku na srdce, tvrdí lékárníci

Výrobce nedostatkového léku na srdce Digoxin, firma Zentiva, přivezla ze Slovenska minulý týden asi 6 000 balení. Ve čtvrtek se už nacházel v českých distribučních skladech a začal se rozvážet do lékáren. Podle České lékárnické komory se však dodávka Digoxinu reálně dostane maximálně do čtvrtiny lékáren.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ty čísla nějak nesedí. Pokud má balení 30 léků a všech těch 350 tisíc pacientů bralo jeden denně, byla by měsíční spotřeba kolik balení? Že by 350 tisíc? Pokud se průměrně vydá 45 t. za měsíc, nemůže 10 t. balení vystačit na tři týdny! Buď tu někdo neumí matematiku, nebo jenom žádnou paniku?:-/

2 0
možnosti
LP

10 tisíc ne, ale 16 by už mohlo. Vydá se 45 tisíc balení, ale lékaři to píší většinou po 3 na 3 měsíce. A navíc mají lidi dost často nakřečkováno. Problém bude spíš v nemocnicích, ale tam zas mohou pružněji reagovat.

0 0
možnosti
JS

Na Slovensku v lékárnách toho léku mají dost.Naše recepty tam neplatí a za hotové jej neprodají,tak kde je chyba?

0 0
možnosti
LP

Recepty platí, ale musí být klasický papírový ne e-recept. Řekl bych, že tak ty problémy na jižní Moravě teď doktoři řeší.

0 0
možnosti
LP

Český kapitalismus už je takový.

2 1
možnosti
DK

A SUKL neumí spočítat měsíční spotřebu?

1 0
možnosti
GH

Je katastrofa, že pro 350 tisíc pacientů přivezou 16 tisíc balení. ANO, máme se líp.

8 1
možnosti
JK

To se pořád omílá, že nebyl toaletní papír (když vyhořela papírna) a že byly fronty na banány. V čem je to teď o tolik lepší?

5 6
možnosti
JP

Že se dá nedostatkové zboží dovézt?

4 3
možnosti