Diskuze

Léčí vzácné choroby dětí. Zestárla jsem o 10 let, ale prací žiju, říká

Trochu se na ně zapomíná. O dětech trpících vzácnými onemocněními se ve společnosti běžně nemluví, vždyť jejich nemoc často nepoznají ani běžní lékaři. Teď ale malí pacienti získali silného spojence - je to napůl vědkyně, napůl doktorka. Třicetiletá specialistka na metabolické poruchy dětí Hana Kolářová z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy získala za svoji práci cenu Alberta Schweitzera.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když si lékaři neví rady, pošlou pacienta k psychologovi případně psychiatrovi.

0 0
možnosti

J71a60n 65L49u36k15á81š

10. 9. 2017 15:53

Koukam, ze u deti to nefunguje jako u dospelych, kde kdyz nemuzou na nic prijit, zpravidla poslou na psychiatrii.

0 0
možnosti

U dětí taky, aspoň starších. Loňská zkušenost svleklou infekcí třináctileté dcery.

0 0
možnosti

Ve třiceti taková bedna, to je obdivuhodné a asi to dotáhne hodně daleko. Ale musí to být asi náročné, aby z té práce člověk nevyhořel. Něco jako dělat na dětské onkologii. Já bych to asi dlouhodobě nebyl schopnej dělat, protože bych si to všecko moc bral.

1 0
možnosti

Biochemie a patobiochemie to je velmi náročný a složitý obor, který každý dělat nemůže. Tato žena má můj obrovský obdiv za to, jakých výsledků ve své obtížné profesi dosahujeR^ Líbí se mi, s jakým zanícením, ale i pokorou pí doktorka svou práci dělá. Více takových krásných a užitečným rozhovorů!

5 0
možnosti

Velmi krásná to žena,nejen fyzicky ale i charakterově,z dobrým srdcemV.Přejí ji hodně štěstí a zdraví a mnoho úspěchu v oboru který by nemohl dělat každý.R^

4 0
možnosti
Foto

Paní Haně všechna čest, kéž by bylo takových skvělých lidí více. Máte u mě velký obdiv a respekt, a přeji do budoucna v pracovním i osobním životě jen to nejlepší . . .:-)R^

6 0
možnosti

Tohle jsou skutecni hrdinove. Tady nejde o to vratit tenistku mezi TOP 10. Tady jde o zachranu zivota, o peci, ktera ma zajistit dostatecnou kvalitu zivota, sobestacnost. Klobouk dolu pred pani doktorkou. A jejim pacientum a rodinam preji hodne sily a trpelivosti.

7 0
možnosti

Jestli máte na mysli MUDr. Kebrleho, tak věřte, že tento pán vrátil do pracovního procesu tisíce lidí, kteří by bez něho byli třeba bez všech prstů nebo celé ruky. To opravdu není lékař pro celebrity, ale opravdu pro všechny.

2 0
možnosti

Hluboká poklona paní doktorce Kolářové a hodně síly do dalších let. Více takových lékařů! V

4 0
možnosti

Jako otec dítěte kterému se po očkování naplno projevil autismus toto dokážu docenit. Ten boj než se k někomu takhle schopnému dostanete je ale hrozný. Naproti tomu jsou spousty lékařů jako třeba moje zubařka která v jedněch rukavicích dělá vše a na otázku jestli antibiotika která mi napsali na pohotovosti mám dobrat odpoví že to je na mě.

0 0
možnosti

Autismus je vrozena indispozice, projevil by se i bez ockovani.

Proc chodite k takovym lekarum? Zubarce, ktera ohrozuje vase zdravi a prakticke, ktera de facto taky.

8 0
možnosti