Diskuze

Námraza nepustila děti do školy

Námraza a ledovka ráno na mnoha místech překvapily řidiče. Mrholení a déšť namrzaly na podchlazených vozovkách. Meteorologové varují, že podobná situace by mohla vydržet do večera. Na Třebíčsku se kvůli namrzajícím silnicím nedostaly děti do škol.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ibrahim

22. 1. 2003 18:49
mne namraza nepustila rano na suchej hajzlik
nechcete o tom taky napsat?  AT ZIJE BULVAR!
0 0
možnosti

zmijovka

22. 1. 2003 15:37
Ledovka versus náledí.
Stalo se módou, že novináři používají slovo ledovka. Toto slovo jim asi připadá podobně člověčí jako zmijovka, kapavka nebo hrachovka. Říct, že LED ovládl silnice, by jim připadalo asi příliš suchopárné... I když bych jim to vřele doporučoval, protože slovo ledovka je kupodivu terminus-technicus a najdete ho v meteorologickém slovníku. Zde se dočtete, že ...se tvoří zmrznutím přechlazených vodních kapiček... A co napsalo Idnes? "Včerejší mrholení a noční déšť na podchlazených vozovkách namrzly." K tomu lze dodat jen to, že předešlá věta popisuje vznik "náledí". Pokud to někomu není jasné, vážení novináři z Idnes, potom nechť místo slov náledí nebo ledovka prostě používá slovo LED.
0 0
možnosti

hovnival

22. 1. 2003 14:29
@@
Tady vidite, ze je stale existuje spousta hlupaku, ktere prekvapi, ze v lednu je zima. Ovsem je potreba upozornovat take, co se muze stat, kdyz dest zmrzne a na silnici je tez spadane listi. Listi, ktere destem zvlhne a nasledne zmrzne, je vekym nepritelem ridicu. Zejmena tech neopatrnych, kteri si stale jeste neuvedomuji nebezpecnost spadaneho listi.'
0 0
možnosti

KartmenZino

22. 1. 2003 16:59
Re: @@
 Všichni tady hovoříte o bezpečnosti silničního nebo chodníkového provozu, ale zamyslel se někdo z Vás nad chudáky trpaslíky (vlezou všude), kteří se například nemohou chytit zábradlí, když jdou ráno do práce.?
0 0
možnosti

Homer

22. 1. 2003 14:25
Silnicari
Po Novem orce jsem jel v okoli Lichkova. Ledovy krunyr po cele silnici. V protismeru jel sypac s pluhem. Radlici brousil led do jeste vetsiho zrcadla a shrnoval i to malo posypu co bylo na silnici, ale za sebou jiz nesypal!. Vysledkem jeho cinnosti byla jeste horsi silnice, nez kdyby tam nejel. Hlavne ze se najezdi kilometry a vsechna technika je v provozu.
0 0
možnosti

Homer

22. 1. 2003 14:23
ridice prekvapila ledovka....
Cely vecerjsek to hlasili v radiu i v TV, ze k tomu dojde. Pokud tim byl nekdo na letnich gumach prekvapen, ma pravdepodobne IQ, pri kterem bude prekvapen i skutecnosti, ze pod bodem mrazu vznika z vody led.
0 0
možnosti

J.C.

22. 1. 2003 14:01
Dnes to tady hýří vtipem... :o)
Konecne jsem se aspon jednou dockal toho,ze tedy jeden na druheho neutocite, ze jeden je vetsi idiot nez druhy.Musim rict,ze me tahle diskuse vazne pobavila. Jsem moc rad, ze lidi maji porad smysl pro ironicky vtipy a ze ne vsechno berou tak vazne.Kdyz jsem jel dnes rano autem do Prahy,v radiu hlasili pocasi a potom "odbornici varuji,ze dest muze v mrazivem pocasi namrzat a tvorit naledi".Odbornik teda nejsem,ale stacilo se pred odchodem z domova kouknout z okna,abych poznal,ze venku mrze a nejspis i trochu klouze.No a kdyz jsem pak skrabal zamrzle predni sklo,byl jsem asi promovany meteorolog.Jinak si nedovedu vysvetlit jak bych mohl jako neodbornik poznat,ze v mrazu opravdu sklo i silnice namrzaji... :o)
0 0
možnosti

Phoenix

22. 1. 2003 13:23
Překvapení?
Napsat před koncem ledna, že řidiče překvapil led, je asi jako napsat v létě, že náš překvapilo, že svítí slunce.
Já teda mám řidičák jenom 6 let, ale za tu dobu už jsem si stihl všimnout, že v zimním období to někdy i klouže, a to dokonce i tehdy, když z nebe něco padá. Koho to překvapilo, nemá na silnici co dělat. Ale to je jen můj osobní názor, který, podle toho, jak to pak na silnicích potom vypadá, nesdílí snad nikdo.
0 0
možnosti

Epso

22. 1. 2003 10:25
Nejlepší jízda na ledu
Nevím co šílíte, vždyť i v televizi říkají, že nejlepší jízda je na ledu.
0 0
možnosti

Cindy

22. 1. 2003 10:33
Re: Nejlepší jízda na ledu
Správně. Panáka bych si dala. Nejhorší ze všeho je srážka s blbcem a tu už jsem dneska absolvovala dvakrát.
0 0
možnosti

Remek

22. 1. 2003 9:44
ŽÁDNÁ LEDOVKA, ale ...
NÁLEDÍ !!!!     
I v dopravní vyhlášce existuje dopravní značka " pozor náledí " a NE " pozor ledovka "
0 0
možnosti

Killy

22. 1. 2003 10:00
Re: ŽÁDNÁ LEDOVKA, ale ...
Ani jedno, ani druhé. To jen Pánbůh pláče, když pozoruje dění kolem voleb prezidenta
0 0
možnosti