Davové šílenství v novém hypermarketu Tesco - Davové šílenství v novém hypermarketu Tesco. | foto: Tomáš Bláha

Nájezd lidí na nové Tesco musela brzdit policie

  • 362
Otevření nového hypermarketu Tesco na pražské Skalce provázelo davové šílenství. Stovky lidí ráno přišly do obchodu za velkými slevami. Lidé se strkali hlavně u pultu se zlevněnými digitálními fotoaparáty. Dokonce tu musela zasahovat policie. Jedna zákaznice v davu zkolabovala.

Bitva o levné fotoaparáty se strhla hned po otevření nového hypermarketu. První lidé venku postávali již od časného rána. V osm hodin čekalo u hlavního vchodu několik stovek nedočkavých zákazníků. Většina z nich pak běžela k pultu s foťáky.

Digitální přístroj za 8999 korun totiž řetězec u příležitosti otevření zlevnil na 2499 korun. "Do oddělení elektro se nahrnulo obrovské množství zákazníků a převalili pult i s pokladnou. Raději jsme přivolali policii," uvedla jedna z prodavaček.

Lidé uvěznili prodavače i ochranku
Dav u pultu uvěznil čtyři prodavače. "Lidé se na ně tlačili. I když se ochranka snažila lidi uklidnit ujišťováním, že fotoaparátů mají tři sta kusů a další se mohou objednat, lidí naopak přibývalo a dav neustupoval," popsal iDNES Tomáš Bláha.

Prodavači dokonce vylezli na pulty a snažili se hlasitými pokyny a máváním rukama přimět lidi, aby ustoupili dozadu. Prodej fotoaparátů však kvůli velké tlačenici stále vázl. Noví majitelé přístrojů se nemohli dostat ven z davu.

Krátce po otevření obchodu zásoby aparátů došly. Zoufalí prodavači v jednom okamžiku začali do nedočkavého houfu lidí házet přístroj jiné značky.

Zákaznice v davu zkolabovala
Jedna žena dokonce v tlačenici zkolabovala a sanitka ji musela odvézt do nemocnice. O chaotické situaci svědčí i fakt, že se po hypermarketu rozšířila fáma, že zákaznice v davu zemřela.

Podle mluvčí Teska Jany Matouškové bylo na skladě zhruba 350 kusů přístrojů. Zájem zákazníků však vedení společnosti zaskočil.

"Čekali jsme spíše zájem o zlevněné televize. Vycházeli jsme z našich předchozích zkušeností u nově otevíraných obchodů," říká Matoušková. "Je to pro nás určitě poučení, do budoucna to budeme řešit lépe," slíbila mluvčí Teska.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video