Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Na východě Čech a Moravě hrozí kluzké silnice, na horách bude sněžit

  • 9
Na moravských a východočeských silnicích hrozí ledovka, varují meteorologové. Vozovky mohou namrzat až do nedělního rána. Na horách se čeká sněžení.

Přes Českou republiku postupuje k východu studená fronta a při teplotách pod nulou se může tvořit místy ledovka, uvedli meteorologové. Jejich výstraha platí v sobotu dopoledne pro Vysočinu, Pardubický, Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Na většině území východních Čech od rána mrholilo a srážky také zhoršily dohlednost. Vozovky v Orlických horách poprášil sníh. Zřejmě kvůli ledovce havaroval časně ráno na silnici I/35 u Moravské Třebové na Svitavsku kamion. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, dopravu řídila policie.

Podle meteorologů bude v sobotu zataženo až oblačno, se slabým deštěm, který může být ojediněle i mrznoucí. Nejvyšší teploty 5 až 9 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 1 až 5 stupňů.

Večer začne přibývat oblačnosti. V noci na neděli má být oblačno až zataženo s občasným deštěm, v nejvyšších horských polohách může sněžit. Teploty se budou pohybovat mezi 1 a 5 stupni. Bude foukat čerstvý vítr s nárazy o rychlosti až 50 kilometrů v hodině.

V neděli bude zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť, v nadmořských výškách nad 1000 metrů déšť se sněhem nebo sněžení. Nejvyšší teploty vystoupají na 6 až 10 stupňů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video