Diskuze

Na vozíku do Evropy

Manželé Zehnalovi žalují město Přerov až ve Štrasburku. Za to, že je nepouští na poštu. Za to, že musí podepisovat úřední listiny v dešti před domem. Zkrátka za to, že z nich činí občany druhé kategorie. Jejich žaloba, kterou už se soudní dvůr začal zabývat, je de facto žalobou všech invalidních občanů proti České republice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

séma

12. 2. 2002 13:27
vůbec nehodlám polemizovat s tím, že by bylo krásné, kdyby jsme měli všude bezbariérové přístupy přes noc - jenže to je utopie a jako takovou nemá smysl se jí zabývat - takže díkybohu za každou osvícenou vládu či radnici která na tento problém myslí a myslí na něj i finančně a systémově - netroufám si hádat myšlenky zmíněných manželů, ale troufnu si říci, že měli kromě jiného na mysli i tu "nepeněžní"stránku věci - prosté chování nepostižených lidí a ochotu pomoci, ochotu věci řešit - soud v téhle věci by vyhráli určitě protože míra vulgarity, neurvalého neslušného chování, v lepším případě lhostejnosti k druhým je v naší společnosti na ohromující výši - moje manželka (a vím to i z vlastní zkušenosti) prostě přestala jezdit MHD (bydlím v Ústí nad Labem) protože zjistila, že jí s kočárkem jednoduše nikdo nikdy nepomůže
0 0
možnosti

I. Novák

7. 2. 2002 19:28
Jsou i další postižení
i jim nedovoluje státní správa dostat se tam kam potřebují. Navíc většina radnic stání jejich vozidel zpoplatňuje i když jim auto slouží jako jejich postižené nohy. Jeto hyenismus!
0 0
možnosti