V neděli se rtuť teploměru vyšplhá na 14 až 18  stupňů. Ilustrační foto

V neděli se rtuť teploměru vyšplhá na 14 až 18 stupňů. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Na víkend se obloha vyjasní, v pondělí znovu začne pršet

  • 2
Předpověď slibuje o nadcházejícím víkendu jasno až polojasno, rtuť teploměru v neděli vystoupí až na 18 stupňů. V pátek přitom bude ještě pršet. A podle meteorologů se dají přeháňky očekávat i v pondělí.

"Tlaková níže ve vyšších vrstvách atmosféry se bude zvolna vyplňovat a od západu se začne v chladnějším vzduchu rozšiřovat do střední Evropy tlaková výše, bude postupovat dále k východu a po její zadní straně k nám bude v neděli přechodně proudit teplý vzduch od jihozápadu," popsala Milena Ferebauerová z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pátek očekávají meteorologové ještě oblačno až zataženo. "Místy, zejména na východě území, také občasný déšť nebo přeháňky. K večeru bude oblačnosti ubývat a srážek ustávat," uvedla Ferebauerová.

výstraha

Povodňová bdělost (nízký stupeň nebezpečí) platí pro kraj:

Jihočeský
Vysočina

od úterý 13.4. od 18:00 do pátku 16.4. do12:00

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 7 a 3 stupni, přes den mezi 10 a 14 stupni, v 1000 metrech na horách bude kolem 5 stupňů. Vát bude mírný severozápadní až severní vítr s rychlostí do 20 km/h.

V sobotu bude polojasno až skoro jasno, ráno se místy vyskytnou mlhy. Noční teploty klesnou na plus 2 až minus 2 °C, nejvyšší denní teploty vystoupí na 11 až 15 stupňů. Bude vát slabý proměnlivý vítr.

Neděle bude podle předpovědi ještě teplejší. Bude skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle s mlhami. "Odpoledne bude od západu přibývat oblačnosti a večer se na západě území mohou ojediněle objevit přeháňky," uvedla meteoroložka.

Noční teploty se budou pohybovat mezi 3 stupni a minus 1. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na 14 až 18 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr se bude večer v Čechách měnit na západní až severozápadní.

Na začátku příštího týdne přejde přes naše území od severozápadu studená fronta. V úterý se do střední Evropy začne od západu rozšiřovat výběžek vyššího tlaku vzduchu a po jeho severním okraji k nám bude proudit chladný vzduch od severozápadu.

V pondělí bude podle předpovědi zataženo až oblačno, na většině území s občasným deštěm nebo přeháňkami, ojediněle s bouřkami. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 2 a 6 stupni, nejvyšší denní mezi 10 a 14 stupni.

Od úterý do pátku bude zpočátku oblačno, místy s přeháňkami. Srážky budou postupně ustávat, bude polojasno. "Ke konci období bude oblačnosti s deštěm nebo přeháňkami opět přibývat," nastínila meteoroložka.

Nejnižší noční teploty klesnou podle předpovědi na 6 až 1 °C, při malé oblačnosti až na minus 2 °C. Přes den se budou teploty pohybovat mezi 7 a 12 stupni, uprostřed týdně mohou přechodně vystoupit až na 15 stupňů.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video