Můžete ještě? provokoval Bourama

Kopřivnice - Hypnotix je nediskutovatelně kapela, která vás prostě uchvátí. Nezáleží na vašem věku, ani na vaší momentální náladě. A už vůbec nezáleží na tom, jaké jste národnosti. Kopřivnická Nora to v sobotu večer (zase jednou) poznala na vlastní kůži. A ačkoli návštěvníků mohlo být ještě o něco více a neopakovatelné atmosféry ještě o něco hutněji, patřičně si to užila.

V Kopřivnici se stalo dobrou tradicí, že koncert živé kapely doprovází vystoupení tamních rezidentních djs Talla a Foresta.

Tentokrát tomu samozřejmě nebylo jinak. Kluci hráli před a po samotném koncertě a zatímco na začátku večera se většina "tanečníků" jen rozpačitě kolébala ze strany na stranu, na jeho konci už vytrvalci řádili jako o život.

Zvlášť povedený byl set dje Talla (je to mimochodem ten Tall, který, je to už nějaký  pátek, byl vybrán aby naší republiku reprezentoval na prestižním soustředění nadějných djs Red Bull Music Academy v Anglii).

Tall na Hypnotix zdařile navázal mixovaným downtempem, aby s postupem noci přešel i do rychlejšího breakbeatu. Nenechal se rušit odklízením hudebních nástrojů a závěrem setu si dovolil sympatickou legrácku, když na sytý downtempový spodek namíchal známý (a velice hrůzný) hit osmdesátých let "Hej, pane diskžokej".

Celkové vyznění bylo perfektní a přiznám se, že jsem se nemohl udržet smíchy a ještě teď mi ty vtíravé vokály znějí v uších. Samotní Hypnotix tentokráte působili trochu unaveně. Možná je to právě probíhajícím turné (o den dříve hráli v Uherském Hradišti) a s ním spojeným neustálým cestováním. Hypnotix se ale v žádném případě nenechali zahanbit a fanoušci spokojeně tančili.

Kdo se však nechal zahanbit, byl buď zvukař anebo technika. Pří nástupu zpěváka Bourami Badjiho dlouho nebylo nic slyšet, protože prostě nefungoval mikrofon a stejná situace se opakovala i v případě hostujícího zpěváka. Na to pozor!

Kapela odehrála téměř všechny písně z aktuálního alba Kumah a dostalo se také na oblíbené hity jako Reasoning nebo Sign Of The Time. Koncert perfektně gradoval - ze začátku se Nora jen přiospale pohupovala, ale na konci div se málem nezbořila. Při "závěrečné" Off Side fanoušci poskakovali a Bourama je  ještě provokoval  větami: "Chcete ještě?"  nebo  "Můžete ještě?"

Protože mohli, museli Hypnotix ještě dvakrát přidat, což Bourama okomentoval slovy: "Těšili jsme se, splnili jste naše očekávání."  Hypnotix prostě ví, jak návštěvníky svého koncertu potěšit.

Hypnotix


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video