- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Tak já nevím, piju mlíko z mlékomatu už dva měsíce a ještě mě žádné průjmové onemocnění nepostihlo. Podotýkám, že piju většinou nepřevařené, je chuťově lepší. To je zase nějaká blamáž. Komu nedělá čerstvý mlíko dobře, tak ať ho nepije.
...BUBUBU,to na náš národ dycynky platilo nejvíc,že?
...věřím i přesto ve zdravý úsudek a jsem vděčen za každého člověka,který se nenechá zmanipulovat
...proti prasečí chřipce,jinak umřete!!!
je zajímavé, s jakou hysterickou úporností tu někteří diskutující plijí na čerstvé mléko...
Nechápu lidi kteří začínají štvát proti konečně dobré věci. Na automatech je dost jasně napsáno že se má mléko převařit.ŠKODA že nekrityzujete automaty na coca-colu které jsou mnohem horší co se týče škodlivých látek.
V dobách, kdy mléko ještě dojily krávy a ne regály v supermarketu ve formě papundeklových krabic, se mléko po přinesení od sedláka nebo z mlékárny převařovalo. Lidi zapomněli a teď si zase vzpomenou. Možná.
Já si celkem přesně vzpomínám, že se převařovala tak půlka, protože tu druhou jsem vypil po cestě.
že barbu do je placeným diskutérem mlékarenského průmyslu. Kdo jiný by měl potřebu odpovídat na každý příspěvek.
... statistika asi nebude Vaší silnou stránkou, že?
... krom oborů zdravovědných ...
... mimochodem, Vy si myslíte, že těch pár litrů do bandasky mlékárny poznají? Asi jste spadl z jahody ...
Experti na všechno začínají opět strašit. Někteří producenti mléka se totiž začínají stavět proti diktátu hypermarketů a nejen jich. Jaká opovážlivost! A tak zaangažujeme hygieniky, aby lidi postrašili a vrátili je zpět ke krabicím a jejich bílému pasterizovanému obsahu. Jenže pasterizace neslouží k uchování živin ani ochraně spotřebitele, ale k prodloužení trvanlivosti. Proto se s pasterizací začalo razantně až ve chvíli, kdy se z mléka stal výnosný byznys a bylo potřeba mléko dopravovat na velké vzdálenosti. Dnes používaná metoda UHT (138 stupňů Celsia po dobu max 2 vteřin) sice spotřebitele ochrání před bakteriemi, ale současně mění chemické složení mléka a spolehlivě zničí všechny živiny a minerály.
Na duhé straně je ale pravda, že s čerstvým mlékem je třeba zacházet jako s rychle se kazící potravinou. Když koupíte kus hovězího, taky ho nejíte syrové a nenecháte v kuchyni na lince. A tak vzhůru k mlékomatům dokud se neobjeví nějaká důležitá směrnice, která je zlikviduje.
a zapít to půllitrem čerstvého mléka.
Proti gustu....
Můj tatínek zásadně když připravoval sekanou tak ochutnával a já jsem to dlouho dělala taky a docela špatně jsem se to odnaučovala. Nikdy nám nic nebylo. To ale neznamená, že to budu radit všem.
... že virus klíšťové encefalitidy spolehlivě přežil i dva měsíce v másle skladovaném v ledničce ...