Autobus linky 213 stál na zastávce Chodovec v Praze 4. Ilustrační foto.

Autobus linky 213 stál na zastávce Chodovec v Praze 4. Ilustrační foto. | foto: iDNES.cz

Mladíci zbili řidiče MHD, který je napomínal

  • 85
Dva mladíci napadli večer řidiče autobusu pražské MHD. Nelíbilo se jim, že je šofér napomenul, když na zastávce několikrát bouchli do autobusu. Muže proto zbili a ujeli v autě. Řidič s rozbitou hlavou skončil v nemocnici.

Autobus linky 213 přijel na zastávku Chodovec v Praze 4 v půl osmé večer. Po nástupu cestujících se ale k vozu přihnali dva mladíci a několikrát do autobusu udeřili.

"Když je řidič napomenul, dvojice ho zbila a z místa odjela osobním vozem," sdělil iDNES policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Operátoři linky 158 přijali oznámení o napadení v 19:31. Do Türkovy ulice vyrazily policejní vozy. "Po příjezdu policisté zjistili, že řidič je po útoku zraněn. Proto přivolali záchranáře, kteří řidiče ošetřili a převezli ho do nemocnice," uvedl Hulan.

Dvaatřicetiletý řidič utrpěl tržnou ránu na hlavě a skončil na chirurgii nemocnice na Vinohradech. Ještě před odjezdem napadený řidič policistům vylíčil konflikt a oba mladíky jim podrobně popsal. Policisté začali po dvojici v autě okamžitě pátrat.

Dispečink Dopravního podniku vyslal na Chodovec náhradní autobus, do kterého si cestující přesedli. Hulan podotkl, že policisté zatím neví, zda mladíci na zastávku někoho autem přivezli, nebo naopak na někoho čekali.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video