Sanitka pro přepravu pacientů v neodkladné péči Ústřední vojenské nemocnice v...

Sanitka pro přepravu pacientů v neodkladné péči Ústřední vojenské nemocnice v Praze | foto: ÚVN

Zemana do nemocnice vezla elitní sanitka. Auto je špičkou v Evropě

  • 341
Prezidenta Miloše Zemana vezla do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) nejlepší sanitka svého druhu. Vůz je vlajkovou lodí našeho vozového parku, pyšní se nemocnice. Vozidlo umí v případě potřeby fungovat jako mobilní jednotka intenzivní péče.

„Je to naše top sanita. Skříňová nástavba je postavena na podvozku vozidla VW Crafter. Jedná se o první takovouto nástavbu v České republice. Sanitní zástavba je vybavena nejmodernějšími přístroji ve své kategorii,“ uvedl Radek Šmída, vedoucí autodopravy ÚVN. Nemocnice o tom informuje na svých webových stránkách.

Podvozek má nejsilnější motor v kategorii. Auto má navíc automatickou převodovku, díky tomu je řízení vozidla bezpečnější.

Vůz, který prezidenta v neděli v poledne odvezl z Lán do nemocnice, je špičkou ve svém oboru v Evropě. Nemocnice ho používá od srpna 2021.

ÚVN používá celkem 13 sanitek. Kromě tohoto vozu disponuje ještě devíti osobními vozy a dvěma speciálními vozy pro transfuzní službu.  

Sanitka intenzivní péče s kolonou limuzín v závěsu převezla prezidenta do nemocnice těsně poté, co se setkal s premiérem Babišem. Bližší informace ohledně prezidentova stavu sdělí na brífinku ředitel ÚVN a současně Zemanův ošetřující lékař Miroslav Zavoral. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video