Bývalý prezident Miloš Zeman si otevřel novou kancelář v Dejvicích. (19. dubna 2023) | foto: Michal Růžička, MAFRA

Miloš Zeman: Vláda zvyšuje inflaci, o Pavlovi dobře mluvit nemohu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Bývalý prezident Miloš Zeman kritizoval v rozhovoru pro MF DNES schodek státního rozpočtu i plánované zvýšení daní, hodnotil vládnutí Petra Fialy, zmínil se o protivládních demonstracích a nezapomněl ani vzpomenout svého nástupce na Pražském hradě Petra Pavla. „Dobře o něm mluvit nemohu a špatně o něm mluvit nechci,“ uvedl.

V lednu 2013 jsme spolu dělali váš vůbec první rozhovor ve funkci prezidenta. Na jednu z otázek jste odpověděl: „Jsem zvolen prezidentem, a kdybych chtěl být hodně ironický, tak bych teď řekl: Terazky som majorom.“ Zeptal jsem se tehdy, zda majorom Zemanom. Terazky jste tedy dôchodcom. Jaké to je, jak se máte?
Tak zaprvé, důchodcem už jsem jednou byl. A to 10 let na Vysočině, takže to není první životní zkušenost. Zadruhé, mám se velice dobře. A to díky několika faktorům. Zaprvé díky rodině, která se o mě skvěle stará, a také díky krásnému novému domu, kam jsem se teď nastěhoval. Je tam v atriu nádherná malá japonská zahrádka s kameny a rostlinami. Zatřetí díky knihám, na které jsem dříve neměl čas a které si teď s požitkem čtu.

Pan Ševčík je – na rozdíl od pana Stanjury – erudovaný ekonom, jehož názorů si vážím, i když s mnohými z nich nesouhlasím. Co se týče té ukrajinské vlajky, zaprvé to nebylo dokázáno, zadruhé to je možná jenom vymyšlené.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video