Metro buduje nový informační systém

Praha - Dopravní podnik buduje na třech přestupních stanicích metra nový informační a bezpečnostní systém, pomocí kterého by měli cestující dostávat aktuální informace. Dopravce proto nechal připevnit na stěny tunelů metra ve stanici Můstek, Florenc a Muzeum promítací plochy a ještě v průběhu prosince instaluje na nástupiště informační sloupky, přes které budou moci cestující v případě potřeby komunikovat přímo s dispečinkem Dopravního podniku.

"Zatím chceme tento pilotní projekt prozkoušet ve třech stanicích. Na panelech budeme například promítat informace o provozu, o mimořádných událostech i o dopravě obecně. Po vyhodnocení ověřovacího provozu se rozhodneme o případném dalším pokračování projektu. Provoz systému zahájíme ještě letos v prosinci," uvedla mluvčí Dopravního podniku Zuzana Knoblochová. Podle ní má nový informační a bezpečnostní systém v metru vést ke zlepšení informovanosti a bezpečnosti cestujících. Mluvčí však odmítla, že by instalace tohoto systému měla nějakou souvislost s nedávnými událostmi v metru, kdy dvakrát vzplály v podzemí kabely elektrického napětí. "Tento systém připravujeme již dlouhou dobu," uvedla Knoblochová.

Promítací plocha v metru ve stanici Můstek vzbuzuje pozornost. (28. listopadu 2000)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video