Město se nemůže s výstavbou haly spoléhat na Finy

Praha - Stát už nemůže spoléhat na to, že se TJ Bohemians dohodne s investorem na stavbě haly pro MS v hokeji. Finská firma Multiaréna by ráda získala územní rozhodnutí ke stavbě. K tomu ale potřebuje smlouvu a ta stále není. Může se tedy stát, že MS 2003 se bude hrát jinde. Ačkoliv zástupci finské Multiarény potvrdili, že už mají od státu všechny potřebné garance pro výstavbu haly, Bohemians s nimi smlouvu o pronájmu pozemků dosud neuzavřely. "My si myslíme, že během několika dnů by tato smlouva mohla být podepsána," řekl zástupce finského investora Rafael Karpíšek.

"Trošku tam dochází k nedorozumění mezi Boheminas a Multiarénou z hlediska toho odškodného," odporuje mu Ladislav Malý, vládní zmocněnec pro MS.

Bohemians opakovaně žádají adekvátní náhradu za hřiště, na kterých má hala stát. Mezitím čas běží a stát spolu s pražským magistrátem hledá i přes protest hokejového svazu jiná řešení, jak se s mistrovstvím důstojně vypořádat.

"Zvažujeme krizové varianty, podle našeho názoru je výstavba haly velice ohrožena," dodává Malý. Podle Malého je stále velmi aktuální návrh primátora Kasla uspořádat hokejový šampionát v Paegas aréně. V základní části mistrovství se kromě toho počítá se sportovním zázemím v regionech.

"Plzeň je naprosto bezproblémová, plzeňský magistrát uvolní 220 milionů na komplexní rekonstrukci a výstavbu tréninkové ledové plochy," říká dále Malý.

Hokejový šampionát se má odehrávat rovněž buď ve Vítkovicích nebo Pardubicích, ve hře zůstávají také České Budějovice.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video