ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

Deštníky v květnu potřeba nebudou, teplejší oblečení kvůli mrazíkům ano

  • 14
Začátek května přinese ochlazení. V příštím týdnu se ráno objeví přízemní mrazíky a teploty přes den většinou nepřesáhnou 20 stupňů Celsia. Na horách bude podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu možná i sněžit. Po zbytek května se pak musíme připravit na střídavě chladnější a teplejší počasí, sucho nás však neopustí.

Příští čtyři týdny přinesou jako celek teploty odpovídající dlouhodobým průměrům pro toto období. Příští týden bude podle výhledu Českého hydrometeorologického ústavu obzvláště chladný. 

Ranní teploty se budou pohybovat od šesti stupňů po nulu. Až do konce týdne se tak mohou objevit přízemní mrazíky. Denní teploty mohou klesnout hlavně v první polovině týdne až na devět až 13 stupňů. Koncem týdne by mohly teploměry ukázat 22 stupňů Celsia.

Česko se v poslední době potýká se suchem a podle meteorologů moc vody nenaprší ani v pátém měsíci. 

„Všeobecně sušší charakter počasí bude pokračovat i v květnu. Na začátku očekáváme minimum srážek a během května se týdenní úhrny budou postupně zvyšovat. Více srážek by mohlo spadnout v závěru měsíce,“ sdělili meteorologové. 

Podívejte se i na naše další živé přenosy

Sledovat na iDNES.tv
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video