Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Náměstkyně Vašáková: Protilátky nejsou totéž co imunita, test na ně neuznáme

Lidé s protilátkami proti covidu nebudou mít výhody jako očkovaní. Testy, které množství protilátek měří, nejsou z hlediska imunity vypovídající. V rozhovoru pro MF DNES to vysvětluje náměstkyně ministra zdravotnictví pro zdravotní péči Martina Koziar Vašáková. Reakce imunity je u každého individuální a nelze proto stanovit jednotnou hladinu protilátek pro všechny.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Je to úplně jednoduché. Na očkování se dá nahrabat spousta peněz, zatímco imunita je zdarma. Ta domovnice ve funkci náměstkyně ministra navíc opakovaně zcela ignoruje soudní rozhodnutí, takže ty se dá očekávat, že ty nesmysly které vypotí soud opět smete pod stůl. V posledních letech nám prostě "vládnou" tupci, kteří nejsou schopni vyprodukovat nejen funkční, ale dokonce ani zákonná rozhodnutí.

0 0
možnosti
PJ

U vakcin je prokazano studiemi, ze po nich jedinec s urcitou vysokou procentualni pravdepodobnosti neprodela COVID s tezkym prubehem nebo smrti. To je cilem vakcin. Prodelani COVIDu muze vest ke stajnemu vysledku, ale nemusi. Studie je tezke delat, protoze nemuzete zdravym neockovanym lidem dat COVID a pokud preziji jim ho pak po case zkusit dat znovu a statisticky porovnat tezke prubehy a smrt, to eticky nelze udelat.

Proc protilatky nemohou prokazat uroven bunecne imunity je porovnatelne s posilovnou (presne to tedy neni, ale laicky to pomuze):

Clovek c.1 vyleze z posilovny a rekne: "Divejte se, byl jsem v posilovne, jsem cely zpoceny a vsechno me boli (protilatky) - musim ted mit mnoho sily a pevne svaly (bunecnou imunitu)."

Clovek c.2 vyleze z posilovny , kde si byl vyzvednout potvrzeni, ze prodelal 3-mesicni kurz pri kterem po celou dobu cvicil kazdy den pul hodiny urcitou intenzitou. Zpoceny neni (protilatky), ale pokud rozumite cvikum, ktere kazdodenne po delsi dobu cvicil, tak vite, ze s urcitou jistotou ma svaly urcite sily (bunecna imunita).

Clovek c.1 se prokazatelne "setkal s posilovnou", ma bolave svaly a je cely zpoceny (ma protilatky). Ale jak je namakany (jak dobrou bunecnou imunitu ma) neni vubec jasne, to prokaze az realita.

2 3
možnosti
JB

J46a88n 10B83á46r85t75a

27. 7. 2021 13:11

Snad i v mozku slepice se najde víc inteligence než v mozku této dámy.

Ty protilátky se u těch lidí vzaly asi kde? Prostě nemoc prodělali jen se nehrnuli k testům, protože to nepotřebovali. A imunita získaná proděláním nemoci je silnější než imunita získaná očkováním. Vždy a u každého očkování proti čemukoliv.

Celé to na mě působí snahou za každou cenu do lidí dostat tu experimentální šmakuládu, o které se ani pořádně neví, jestli opravdu funguje (reálně, nejen v laboratoři), co udělá v dlouhodobějším horizontu atd.

Tyhle snahy mě od toho čím dál víc odrazují a čím dál víc smrdí.

11 4
možnosti
Foto

Informačně negramotný poučuje. ;-D

2 6
možnosti
MJ

Ta paní neskutečně plácá. Proti stanovisku soudu dává argument: „rozhodně není dostatek důkazů pro to, aby se protilátky mohly používat jako důkaz bezinfekčnosti“. Soud ale nic takového netvrdil. Soud jen rozhodl, že stát diskriminuje lidi s laboratorně potvrzenými protilátkami. Tento její argument je tedy zcela irelevantní, protože i očkovaní mohou být přenašeči...Zároveň ta paní tvrdí, že její názory (a celé skupiny) jsou „na základě medicíny na důkazech“. Pročetl jsem si její slova opravdu důkladně a žádný argument, že protilátky nejsou signálem přirozené imunity, jsem tam nenašel. Tvrdí však, že na to není důkaz. Žádný důkaz ale rovněž není (a ani nemůže být) na to, že vnucované vakcíny, které jsou ve fázi klinické studie, nebudou mít u očkovaných závažné vedlejší účinky například na 3 nebo 5 let... V tomto případě ale absence důkazů kupodivu nevadí... A to pro tentokrát ponecháváme stranou neuvěřitelné pohrdání soudním rozhodnutím ze strany ministerstva...

12 2
možnosti
Foto

Covid je taky v nějaké pokročilejší fázi klinické studie, že byste ho dle Vašeho příspěvku preferoval? :-)

3 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 1
možnosti
RM

Problém vidím v tom, že imunita po očkování se nadřazuje imunitě po prodělaném covidu. Pokud se neuznává test na protilátky, v čem je tedy očkování lepší?

5 0
možnosti
JV

Jinými slovy koho chleba jíš toho píseň zpívej...

10 0
možnosti
PM

Je až úsměvné, jak se všemi způsoby snaží nahnat lidi do "dobrovolného" očkování, když by bylo jednodušší ho prostě nařídit. Ale vysvětlení je jednoduché - povinným očkováním by za něj vláda převzala zodpovědnost. Což by v případě, že by bylo skutečně tak bezrizikové a beznásledkové, nebyl problém.

5 1
možnosti
Foto

J25a28n 24L84i37š32k64a

27. 7. 2021 11:58

je urputné, ale směvné už moc ne...

1 0
možnosti
LS

Tak najde se někdo v diskusi, kdo konečně vysvětlí, proč se uznává PCR test a test na protilátky nikoliv?

6 0
možnosti
PM

PCR test má krátkodobou účinnost, je nutné ho neustále opakovat a navíc bude v nejbližší době zpoplatněn. Test na protilátky (i když taky zpoplatněn) je relativně dlouhodobý a bránil by ochotě lidí dát se dobrovolně očkovat, když by k tomu nebyl důvod. Všechno se točí kolem očkování.

8 0
možnosti
DN

D70a96v54i85d 66N66e38r68g60l

27. 7. 2021 10:37

Je třeba konečně vést otevřenou diskuzi v které nikdo nebude cenzurován a trestán za svůj postoj. Dr. Robert Malone (vynálezce mRNA vakcín): "spike protein je cytotoxický, biologicky aktivní, a způsobí nepříznivé události, pokud nezůstane zakotvený v buňkách, které přijaly RNA a ten spike protein vytvořily." (proto tolik výskytů vážných vedlejších účinků) Mimochodem, na Wiki ho v angličtině nehledejte, stejně tak většina rozhovorů s ním na YTB zmizela.

4 0
možnosti
Foto

J60a93n 13L38i68š87k85a

27. 7. 2021 11:51

bohužel otevřená diskuze funguje a je veřejně povolena pouze jedním směrem. Když zde paní doktorka prohlásí, že nejsou důkazy, že prodělaný Covid zajistí imunitu, tak je to v pořádku. Pokud ale někdo jiný, a je jedno jestli je to lékař nebo ne, prohlásí, že není důkaz o tom, že očkování je bezpečné, tak je veřejně pranýřován... přitom je to úplně stejná informace, založená pouze na přesvědčení daného jedince, případně na základě kolektivního přesvědčení ve kterém se jeden nebo druhý tábor vzájemně utvrzují.

takže jediný faktem zůstává, že opravdu žádné důkazy nejsou a to platí jako pro imunitu po prodělané nemoci, tak pro bezpečnost tohoto očkování.

6 0
možnosti
Foto

Horší je, že kvůli rozpolcené akademické obci a různým přístupům napříč státy pak dělají zmatky lidé, politici, vyostřují se názory a celkově to pak budí dojem, že si někdo chce namastit kapsu, dodržovat opatření jenom protože se řeklo nebo že ty vědce či doktory na pozadí někdo sponzoruje.

Třeba včera (26.7.) šla na ČT24 hned dvě interview na téma protilátky, Vojtěch Thon a pak Václav Hořejší. V 10 hod zaznělo třeba, že protilátky z prodělání jsou daleko kvalitnější, protože reagují na více druhů proteinů z viru, zatímco vakcína jen na jeden. Dále tvrdí, že po infekci se protilátky udělají komplexněji a brání tělo už třeba na sliznici, oproti vakcíně. Tudíž ten kdo má paměťové buňky a hodnoty IgG (schopnost komplexní imunity) vysoko, tak je pro něj zbytečné spěchat s vakcínou, protože může pak vyvolat zbytečně bouřlivou reakci (což mohu sám potvrdit, že po prodělání nemoci a následné po první dávce Moderny jsem měl celkem divokou reakci: 39,5 °C, zimnice a ruka bolavá dva dny jak kdyby mi tam někdo vrazil pěstí). Dokonce navrhoval, že pro lidi s protilátkami by ubral očkování před podzimem jen na jednu dávku.

Hořejší zase měl trochu rezervovanější názor a zase nazval ve zkratce prodělání nemoci jako o něco méně kvalitní očkování. Nebránil by se uznání prodělání nemoci až na 9 měsíců. Považuje komplexnější protilátky z infekce za ne tak relevantní jak blokující protilátky, které z očkování. Dále nezaznělo nic na to jak řešit očkování, když už člověk prodělal infekci oproti Thonovi, který tomu věnoval větší část interview.

A teď jak si mají lidé utvořit názor? :-/ Navíc jsem nabyl dojmu, že společnost se velmi polarizovala a hranice mezi svědky covidovými a antivaxery nebo popírači je extrémně tenká a skoro není slyšet na veřejnosti nebo v médiích střední názor.

11 0
možnosti
PS

Tak ono je to celkem jednoduché. Hořejší = Iniciativa Sníh. Ultrafanatická sekta typu Kubek Flégr, Hořejší... Takže tyhle zločince nebrat vážně nikdy a za žádných okolností...

7 2
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Sotva Izrael začal evakuovat Rafáh, Hamás souhlasil s návrhem na příměří

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  19:18

Aktualizujeme Radikální palestinské hnutí Hamás v pondělí večer přistoupilo na návrh dohody o příměří s Izraelem,...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Voda zaplavila ulice i železnici

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  19:17

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Odboráře popudila ODS. Odešli z jednání s vládou a plánují velký protest

6. května 2024  17:48,  aktualizováno  18:42

Vztahy mezi vládou a odbory jsou na bodu mrazu. Zástupci odborové centrály ČMKOS v pondělí...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  18:41

Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!