Diskuze

Švýcarská malířka si stěžuje na strážníky ve Varech, nenechali ji tvořit

Do sporu s karlovarskými strážníky se dostala švýcarská malířka Doris Windlinová. Policisté ji vykázali z centra lázní s tím, že neoprávněně zabírala veřejné prostranství, když si rozložila barvy a hodlala malovat. Umělkyně říká, že se s podobným chováním jinde ve světě nesetkala.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Tak hněv by se měl otočit na tvůrce vyhlášky ne? Tento přestupek je jinak strážník oprávněn řešit pokutou na místě. Tady si asi nejsou jisti, podle jejich chování jim to ani není po srsti, tak to posílají na město, ať si sami rozhodnou. Dokáži si i představit, že by tato činnost podléhala i povolení, nikoliv zpoplatnění. Bydlím v historickém městě, úzké uličky, pidichodníčky, turisté, provoz. Často sem jezdí i celé třídy uměleckých škol a rozběhnou se po městě a malují. Je to krásný, taková idylka a kreslí často moc hezky. Nicméně se najdou umělcí, kteří sednou se seslíkem a plátnem na chodníček a ty dva tři dny jej všichni obcházejí třeba i za cenu vstupování do silnice. O překážce pro postižené či nevidomé nemluvě. Pravda, jsou to výjimky, ale jsou.

1 0
možnosti
PO

No, nevíme přesně, kde a jak se paní malířka rozkládala, ale chování fízlů je naprosto typické. Na jejich omluvu je třeba zdůraznit, že prudit tam začal nějaký "pán."

Jestli bylo chování malířky optimální není starost fízlů ani jejich šéfa. Jejich starostí je, jestli porušuje právní předpisy. Pokud ne, tak mohou jen uctivě salutovat.

0 6
možnosti
JD

tak ho měli usměrnit a ne v buzeraci pokračovat

0 5
možnosti

J91a25n 95Š79v94á77b

20. 12. 2012 14:00

Buranov jak jinak Rv

2 6
možnosti
JP

J22o29s14e29f 40P13e77t78k84a

20. 12. 2012 13:59

Proboha, co jsme to za stát!? To si Švýcarka určitě nenechá pro sebe; co si jenom o nás pomyslí. Až budou mít karlovarští doltoni ve Varech takový ordnung, jako je v městech Švýcarska, tak bych možná pochopil, že se budou věnovat blbostem. Ti jsou horší než šedej mor (za komačů podle šedé uniformy MIVP - městská inspekce veřrejného pořádku), ti už jsou jak hlízový mor podle toho, co mají na krku a stejně tak ti, co si tyto nesmyslné vyhlášky vymýšlejí. Asi jim švýcarské frantíky smrdí - oni mají raději rublíky.

1 5
možnosti
JD

asi je to psáno poněkud zmatečně, ale jak ji mohli vykázat, když to te´d není zábor?

1 3
možnosti
HP

Protože prostě mají takovou vyhlášku, nikdo si nesmí v lázeňském území vymejšlet jakýkoliv malování a podobně bez povolení a myslím si, že to má smysl- už tak je tam, hlavně v létě, narváno víc, jak na Karlovo mostě :-/

3 0
možnosti
JD

jo, hlavně že brečíte, že musíte uklízet na "městských" chodnících sníh, ale buzerovat lidi (kteří vám ještě dělají zadarmo reklamu), to by vám šlo

4 5
možnosti
JM

No, tak  tahla absurdita se u nás fakt vyskytuje a to, tuším, na Karlově mostě. Mam na mysli nutnost mít povolení na stativ.

4 5
možnosti
EK

Jestliže je malířský stojan zábor území, tak ať chtějí strážnící povolení nebo pokutu od všech fotografů, kteří sí foťák dají na stativ. Český absurdistán dosahuje dimenzí, o nichž se Orwellovi ani nesnilo.

7 6
možnosti
PO

No v Praze to taky chtějí. Do Ivanových Varů to asi ještě nedorazilo.

0 3
možnosti
JZ

J62a28n 79Z59e48l47e14n13k26a

19. 12. 2012 20:09

Hmm... takže zase další mezinárodní ostuda. Pořád tvrdím, že městská policie je gestapo zralé na zrušení. A občané by se proti její zvůli měli už konečně začít aktivně bránit.

6 12
možnosti
MJ

JÁ BEJT STRÁŽNÍKEM, tak na té umělkyni vyzkouším nějaký hmaty a chvaty a docela bych si přál, aby se vzpouzela - bylo by to rajcovnější, tak jak to maj umělci rádi, možná by h na ni vytáhl i svůj obušek :-P R^

5 13
možnosti
JZ

J50a76n 82Z16e82l93e56n94k18a

19. 12. 2012 20:09

Nejseš ty náhodou taky bachař z Rapotic?;-)

7 7
možnosti