Má Rumsfeld jít?

  • 3
Většina čtenářů idnes si myslí, že by měl Donald Rumsfeld po skandálu s mučením iráckých zajatců odejít - alespoň dle výsledků ankety. George Bush si myslí opak, což je zatím pro Rumsfeldovu budoucnost bohužel důležitější.

Ale vážně - jak je to se zodpovědností ministrů za chyby a zločiny jejich podřízených?
Měl například odejít Gross, když se ukázalo, že policie absolutně selhala při vyšetřování bestiálních vražd, které spáchali Stodolovi?

Má odejít proto, že policisté často kradou a berou úplatky? Měl odejít Kavan, když vyšlo najevo, že jeho nejbližší spolupracovník je zločinec?

Obecně vzato je určitě správné, když ministr při totální chybě svého resortu odstoupí. Na druhou stranu by bylo hloupé, kdyby odstupoval pokaždé, když opozice volá po jeho hlavě.

Myslím, že Rumsfeld škodí svému prezidentovi, když nyní zůstává na svém místě. Opozice to dokonale využije. Pokud se ale neprokáže, že sadističtí vojáci měli instrukce od svých nadřízených, není zatvrzelost ministra obrany ani nemorální ani nedemokratická.
 
 
 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video