Diskuze

Obrana chce nakoupit kritizovaná útočná vozidla násobně dráž než Britové

Ministerstvo obrany pod vedením Jany Černochové hodlá pořídit nová lehká útočná vozidla Supacat pro 601. skupinu speciálních sil za dvě miliardy. To je přitom při jednotkové ceně, která by vycházela zhruba 80 milionů za kus, výrazně více, než za kolik je nakupovali například Britové. S nákupem supacatů pro speciální síly navíc souvisí podstatně větší zakázka na lehká útočná vozidla pro výsadkový pluk v Chrudimi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SH

Jestli tohle přes Černochovou projde tak v tom pravděpodobně jede taky. S těmi 5x předraženými kulomety to bude 2 tunel během 2 let. Kdyby radši se SVOS doladili Peruna a mohli vyrábět v čechách auto kus za 20mil místo konstrukčně nepochopitelného povozu do českých lesů kus za 80mil.

0 0
možnosti
DR

Kdokoli vysloví LÚV, pan náměstek odchází z místnosti. Tak to je skvělá historka pro pobavení. Netušil jsem jak je v tom směru paní Černochová talentovaná. To je rozhodně lepší než zpěv její předchůdkyně.

0 0
možnosti
LK

To je prostě tak, když se do funkcí instalují nekompetentní tetky, jen aby se mohlo říct, že jsou ve vládě zastoupeny i ženy.

1 0
možnosti
TK

A to měli mít původně 4 Peruny za 100 mega...

1 0
možnosti
KO

K74a70r97e64l 13O20m69e11s

2. 4. 2023 12:41

takže zase velká zlodějina...

1 0
možnosti
PD

Obchodníci se zbraněmi zažívají zlaté časy. Nejdřív prodali všechen šrot na Ukrajinu. Sakumprásk. A teď tohle. Krásný byznys.

0 0
možnosti
KC

Zvýšit výdaje na armádu neznamená, že nakoupíme hromadu předražených blbostí.

3 0
možnosti
BP

Nějak ty 2% HDP utratit musí. Ne, že by koupili více techniky, raději je věnujeme nasim věrným.

1 0
možnosti
JF

No tohle bohužel není apríl, ale jen zjevný pokus o zlodějnu, jako předražené Pandury a Casy. Jo, to jsou holt ta česká specifika....

3 0
možnosti