Lidé mohou darovat krev v budově Českého rozhlasu

Praha - Nejenom krev, ale také hračku nebo knížku mohou dětem z dětských domovů darovat k vánocům lidé, kteří přijdou do budovy Českého rozhlasu na Vinohradské třídě. Již potřiadvacáté se zde koná akce Daruj krev s Českým rozhlasem, která je v době předvánoční obohacena o akci Daruj hračku pro osamělé děti. "Akce bude trvat až do osmi hodin večer. Darovat krev může každý, komu není méně než 18 a více než 65 let, samozřejmě nesmí mít prodělanou žloutenku nebo mononukleózu. Každého dárce prohlédne nejprve lékařka a pak teprve ho pustí k odběru," řekla Světlana Popovičová ze stanice Radiožurnál Českého rozhlasu.

"Nejdůležitější asi je, že se stále daří získávat nové dárce, přicházejí hodně studenti a přivádějí své kamarády, takže registr dárců se stále omlazuje. Oceňujeme ale také naše věrné dárce, kteří se k nám opakovaně vracejí, někteří s námi začínali. Když se jich ptáme, proč nejdou darovat krev třeba do transfúzní stanice, říkají, že je prostředí rozhlasu strašně zajímá," řekla Popovičová.

Hračku pro děti z dětských domovů mohou lidé přinášet pod stromeček v hale rozhlasu na Vinohradské třídě do 15. prosince.

 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video