V sobotu převládne polojasno s nejvyššími denními teplotami šestadvacet až třicet stupňů. Ilustrační foto

V sobotu převládne polojasno s nejvyššími denními teplotami šestadvacet až třicet stupňů. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Léto se nevzdává, teploměr o víkendu ukáže třicet stupňů

  • 18
Víkend přinese letos možná naposledy tropické teploty. V sobotu vystoupají na celém území až k třicítce, v neděli se slunce předvede hlavně na Moravě. Následující týden se ale znovu ochladí a rtuť teploměru spadne až ke dvaceti stupňům.

Do dnešního večera převládne v Česku oblačnost s občasným deštěm a přeháňkami, na Moravě a ve Slezsku oblačno až polojasno. Teploty dosáhnou v Čechách až 23 stupňů, na Moravě a ve Slezsku až 27.

V pátek se má postupně vyjasňovat a ubývat srážek. Teploměr ukáže sedmadvacet stupňů, na východě území to může být devětadvacet.

Sobotní ráno místy zahalí mlha. Přes den se udrží polojasné nebe a přeháňky se objeví jen ojediněle. "Nejnižší noční teploty sedmnáct až třináct, nejvyšší denní šestadvacet až třicet stupňů," sdělil iDNES.cz Karel Vašíček z Českého hydrometeorologického ústavu.

Téměř třicetistupňové teplo vydrží na Moravě i v neděli. V Čechách se počasí zhorší - podle předpovědi bude oblačno až zataženo s 21 až 25 stupni.

Teploty mají od pondělka klesat. První den příštího týdne bude zatažený a oblačný, během dne ale srážky od západu ustanou. "Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi devatenácti a třiadvaceti stupni," dodal Vašíček.

Další dny budou oblačné, postupně skoro jasné. Ráno se mohou místy objevit mlhy. V noci klesnou teploty ke čtrnácti až desíti stupňům, přes den vystoupají k 20 až 24. Později opět klesnou k šestnácti až dvaceti.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video