Diskuze

Jídlo v krabičce z domu? Zakázáno. Lesní školky řeší spor s hygieniky

I lesní školky mají ze zákona povinnost zajišťovat dětem tři jídla denně. K tomu, aby jim vařily, ale nemají mnohdy podmínky. Zatímco někde se mohou školky domluvit s rodiči, aby jídlo dětem chystali sami, v jiném kraji to školky mají zakázané. Úřady totiž nemají v zákoně jasno. Povinnost vařit přitom může být pro řadu školek likvidační.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J38a45k52u38b 18K17o37r39e48c

11. 10. 2018 8:02

Už si to nepamatuju přesně, ale patrně to patřilo jinam.

0 0
možnosti

Tohle je už fakt na palici. Vměšování do základních rozhodovacích mechanismů mě totálně vytáčí!! Proč by v lesní školce nemohlo mít dítě oběd z domova? No proč, je to jasné. Dovážené jídlo je business, nikoho už nezajímá, že to jídlo z domova je třeba zdravější a většina maminek do něj nebude cpát dochucovadla. Za chvilku si člověk ve státě nebude moc ani prdnout, protože na to nebude mít kulaté razítko. Jsem fakt rád za skautský tábory, kam jsem jezdil jako malej! :-)

2 1
možnosti

Jídlo z krabičky. To se mi vždycky zvedne kýbl, když si to kolega v práci otevře... to je smradu. Chudáci děti.

1 1
možnosti

- jj, ten plast se docela blbě mije, aby nesmrděl.. Není nad klasickej ešus:) - a svačiny si snad můžou ve školkách připravovat sami..

1 0
možnosti

Jasně na jednu stranu chces dotace, tak se podrid. Ale ty pravdila jsou sileny. Proc nelze varit rozumne a podobne jako doma. Proc je nutny mit kuchyň za dva miliony

1 0
možnosti

J30i15ř95í 43F18o74g86e50l

10. 8. 2018 6:44

A oni mají v lese ledničku na skladování???

1 0
možnosti

Ale školka u rušné křižovatky nevadí

2 0
možnosti

O27t59o 51N59o53v34ý

9. 8. 2018 21:27

... lešenářskou trubkou ...

2 0
možnosti

Zajimave a jaktoze tedy v klasicke statni skolce muze dostat jidlo z domu treba jen vybrane dite, protoze z nabozenskeho duvodu nesmi jíst veprove tak v den, kdy je ve školce veprove donesou rodice jidlo sve. Deje se to bezne a to lze. A v jine slolce kde je to tedy vec prakticka to nelze? Jake je měřítko?

5 2
možnosti

nechápu proč všichni hned výjimku vlastního jídla přenášejí jen na muslimské děti, těch je nepoměrně méně než jiných dětí s dietou, máme Autistu, ten má jen 3 vybraná jídla a nic jiného nesní, také musí mít jinou stravu a autistů je u nás procentuelně více než muslimů

3 1
možnosti

Nevím, jestli se zbláznil celý stát nebo učitelky ve školkách!? To i za komunistů bylo dovoleno lidem používat zdravý selský rozum!

2 4
možnosti