Denní teploty se udrží spíš nad nulou. Ilustrační foto

Denní teploty se udrží spíš nad nulou. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Ladovská zima se zatím nekoná, sněžit bude jen na horách

  • 10
Také následující dny přinesou mírně nadprůměrné teploty, pod nulu budou klesat hlavně v noci. Zasněžená krajina jako z obrázků Josefa Lady se tak podle meteorologů zatím nedá očekávat. Sněžit bude pouze ve vyšších polohách, v nížinách se očekává déšť.

V úterý lze očekávat skoro jasno až polojasno, ráno se místy objeví mlha nebo drobná oblačnost. "Ranní teploty poklesnou na minus jeden až minus pět stupňů, denní vystoupí na dva až šest stupňů," sdělil iDNES.cz Karel Vašíček z Českého hydrometeorologického ústavu.

Středeční počasí by mělo být více oblačné, objeví se i déšť, jenž se místy smíchá se sněhem, který předpověď slibuje hlavně na horách. Noční teploty se zastaví na pěti stupních pod nulou, ve dne ukáže teploměr stejné číslo se znaménkem plus.

Čtvrtek bude pravděpodobně nejdeštivější den týdne. "Při zatažené obloze s občasným deštěm se v západních Čechách mohou vyskytnout i srážky smíšené," upřesnil meteorolog. Noční teploty budou kolísat mezi dvěma stupni nad a pod nulou, ve dne stoupnou opět až k pěti.

Pracovní týden se v pátek uzavře velkou oblačností s občasným deštěm, teploty se udrží mezi jedním až pěti stupni, na horách má sněžit.

Meteorologové očekávají, že od soboty do úterý bude obloha nejdřív polojasná, postupně se ale počasí pokazí a od západu přibude oblačnosti. "Občas zaprší, v polohách nad šest set metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Ojediněle mohou, zejména v ranních hodinách, srážky namrzat," dodal Vašíček.

Počasí nadcházejících dnů bude ovlivněno teplejším vzduchem od jihozápadu, který bude do Česka proudit ve vyšších vrstvách atmosféry. Nad centrálním Středomořím se ještě prohloubí tlaková níže.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video