Diskuze

Stát chce motivovat zemědělce k obnově krajiny. Sleví jim na daních

Původní krajinné prvky, jako jsou remízky, stromořadí, mokřady či větrolamy české krajině scházejí. Jsou jich potřeba desetitisíce, a proto se do záchrany české krajiny pouští v posledních letech stále více soukromníků, reagovat už musel i stát. Ve Sněmovně teď leží vládou nedávno schválený návrh na jejich osvobození od daně z nemovitosti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BN

Krajinotvorba - supr, ale v prvním kole by to chtělo vrátit krávu do české krajiny. Díky dodatční politice a kvótám, byly vybity tisíce kusů dobytka. Mléko z EU dovezeme, ale hnůj už ne! Do půdy se nedodává organická složka, chybí humus, půdy degradují nejsou schopny zadržet vláhu a jede eroze. Hluboká orba je drahá, chemie vyjde levněji a jak uvádí článek proč se starat o cizí pole, když nemusím.

0 0
možnosti

1) Hnůj není, protože díky kvalitně vyjednanýn přístupovým dohodám s EU se stájový chov dobytka nevyplatí

2)oralo se proto, aby se zapravily posklizňové zbytky a hnůj. Hnůj se již na pole nedává, proto není nutná na zapravení zbytků plodin dělat hlubokovou orbu

0 0
možnosti
RH

Nebylo to špatné. Ke konci trochu divoké, ale dobrý výkon.

0 0
možnosti
RH

Pardon, jiná diskuse.

0 0
možnosti
PHH

Tohle všechno se už ví hodně dlouho. Jsem původem po otci z rodiny sedláků a tohle všechno jsem chápal úplně přirozeně už jako dítě. A stejně s tím nikdo nic moc neudělá. Musel by se úplně změnit celý systém. A k tomu není ani politická a ani skutečná vůle. Čest výjimkám, moc jich nebude.

0 0
možnosti
AS

Chyba je v tom, že to "řídí" politici, kteří tomu vůbec nerozumí! Každý ministr je odborníkem na cokoliv!

1 0
možnosti
JK

Souhlasím, že tady by měly pomáhat i dotace, protože to je opravdu prioritní. Jenže rozhodující lidé se budou hádat o kde co, na místo životně důležitých rozhodnutí. Jako by chtěli čekat až budeme muset vodu kupovat od cizinců. A vymýšlet si budou stovky výmluv. Takhle blbě to zdaleka nevedli ani komunisti. Takže už aby to bylo.!!!

2 0
možnosti
RH

Před 10 - 20 lety za miliardové dotace upravovali koryta potoků, aby voda rychle mizela, teď jste zjistili, že voda v krajině chybí???? Na Šumavě jste založili kůrovcové rezervace a divíte se, že kůrovec sežral lesy? S jakým nápadem přijdete dál , soudruzi?? Opravdový sedlák je krajinotvůrce i bez dotací, toho jste bohužel vyhubili a zůstali jen pobírači dotací, kteří 11 měsíců v roce jen listují v katalozích a přemýšlí, za co utratit dotace. Bez zájmu o nějakou krajinotvorbu....bez dotací ani ránu...hnus...

5 2
možnosti
LK

Nikdo nebude dělat krajinotvorbu na pozemku, který mu nepatří - vy byste se např. pustil do rekonstrukce koupelny za své peníze v bytě, který máte pronajatý? Dost o tom pochybuji.

1 0
možnosti
VH

Podle Sovetskeho vzoru jsme rozorali vsechny meze,zcelili jsme lany,co se dalo,tak jsme zmeliorovali.

1 0
možnosti
SK

Nu, máte pravdu. Je škoda, že socialistická jzd a statky, v přetransformované podobě fungují i dvacet let po Havlovi. Zamědělské a lesnické odborné vzdělávání zde fungovalo a funguje od doby ČSR. Starost a využitelnost o přírodní krajinu zde byla už za doby Kinských, Šliků, Rožnberků, Schwarzenberků atd. Otázkou tedy je jak se zmněnilo vzdělávání a praxe vzdělanců s vypolučením ideologií a politiky v 21.století ? Širé rodné lány jsou dnes běžně akceptované nejen v USA a západních státech EU ale i Rusku !!

0 0
možnosti
JR

J84a60n 26R23y10s38u88l21a

1. 9. 2019 11:27

Vy dříve narození si určitě vzpomínáte na heslo -poručíme větru dešti. Náš komunisticky uvědomělý učitel na naší vesnické škole nám tehdy toto heslo vštěpoval do našich dětských hlav a mnozí mu uvěřili. Tam někde si myslím začala devastace naší krajiny. Vzpomínám si, jak se brutálně rozorávaly meze a potom jsme byli každoročně vyplaveni bahnem z okolních velkopolí. Nebo takové budování meliorací a vysoušení krajiny. U nás na vesnici jsme měli tři mokřady, my děti jsme jim říkaly bažiny a bylo v nich plno žab a jiných potvor. Voda v nich byla celoročně- do doby, než přišli komunisti a nechali tam zbudovat tzv. drenáže. Od té doby tam je "krásně" sucho. Tato devastace stále pokračuje a pokračovat bude. Dříve sedláci používali při své práci jednoduše svůj selský rozum, střídali plodiny na polích tak, jak se má a mysleli na budoucnost. Pole byla plná ptactva, koroptví , hmyzu atd. Současní zemědělci bohužel nemají kvůli tlaku, který je na ně vyvíjen vůbec čas na nějaký vztah k půdě ,jsou to pouze zaměstnanci svých a.s. a s.r.o. a pobírači dotací. Když si vzpomenu na vztah např.mého otce / sedláka/ k zemědělství a k přírodě, nedá se to vůbec srovnat. Takoví sedláci byli tehdy všichni a komunisté je za to strčili do vězení nebo rovnou popravili. No a dnešní vnuci těchto bolševiků chtějí nezávadná BIO potraviny, chtějí budovat remízky, mokřady, rybníky a zachraňovat planetu .... Běžte k čertu, ani prstem nehnu.

A to říkám i svým dětem.

2 1
možnosti
MV

Ty komunisty z toho klidně můžete vynechat. Kde ve světě stojí soukromý zemědělec o mokřady? To je asi jako kdybyste říkal, jak si jihoameričtí zemědělci považují tropického pralesa.

1 0
možnosti
JV

Řekněte mi, která lesní školka prodává sazenice za údajných 300 - 600 Kč/ks ? To je Bonanza přenesená do Česka. Ty dotace jsou ale nástroj na pokřivení ekonomiky...

0 4
možnosti
BE

Musite do všeho stourat??;-D;-D

0 0
možnosti
JS

Tady se seslo zemedelcu :) Jinak, hluboka orba bylo heslo bolseviku za totace, viselo to na kazdy nastence.

0 0
možnosti
BE

No to sibelo heslo za komancu..ale je potreba

1 0
možnosti
AS

Záplavové oblasti se zastavují domy a sklady, dělají se tam protipovodňové hráze, potom voda rychle odteče a nemá čas se vsakovat. Na polích se hospodaří tak, že většina ornice je již v rybnících nebo řekách a část odfoukaly větry :-(

3 2
možnosti
LK

Ta poslední věta mě vážně rozesmála ;-D Když si vezmu kolik je polí a kolik rybníků a řek, tak kdyby už byla většina ornice v rybnících a řekách, tak např už by to nebyly rybníky, ale naopak hory ;-D Rybník není černá díra.

P.S. povodně s tím moc společného nemají

1 0
možnosti