Koupaliště jsou zatím prázdná

Východní Morava - Chladné týdny v úvodu letošního léta nepustily na koupaliště téměř žádné návštěvníky. Na spíše jarní počasí zatím vyzráli ti, kteří bazén ještě nenapustili. Nezvyšují tak dosavadní finanční propad tím, že utrácejí nemalé peníze za pravidelná měření kvality vody a její údržbu.

"Po loňském teplém létě jsme letos zahájili provoz už 30. dubna. Lidé ale kvůli velké zimě vůbec nechodí," stýská si provozovatelka koupaliště U Jašů na Vršavě ve Zlíně Alena Ostráková.

"Když se přišly před nedávnem koupat děti, tak se třepaly na břehu zimou a nevydržely tady ani hodinu, kterou měli zaplacenu," vzpomíná.

"Přes zimu jsme dali hodně peněz do údržby bazénu a ty se nám zatím nevrací. Finanční ztráta se stále zvyšuje," stěžuje si Ostráková.

"Připraveni jsme od května, ale návštěvníků přišlo jen pár v průběhu teplých víkendových dnů. Většinou jenom poseděli u vody, vstupné jsme ani nevybírali," prohlásila Zdeňka Háblová ze společnosti, která provozuje přírodní koupaliště v Ostrožské Nové Vsi. "I když jsou náklady nemalé, nehodláme v letošním roce zvyšovat cenu vstupného," dodává jednatelka.

Na vyšší teploty v červenci a srpnu spoléhají také ve zlínských městských lázních. Bazén totiž do konce června pravidelně využívají školáci.

"Ať je hlavně hezky o prázdninách," přeje si ředitel lázní Roman Zmeškal.

Venkovní vodní plocha lázní zeje zatím prázdnotou, i když je zde voda také vyhřívána. "Nechtěl bych být teď v kůži provozovatelů venkovních koupališť. Jsou na tom stejně jako vlekaři na horách, když nenapadne sníh," srovnává Zmeškal.

Náklady na údržbu napuštěného bazénu v letošním roce navíc zvyšují poplatky za pravidelné rozbory vody.

Koupaliště Riviéra v Malenovicích bude pro veřejnost otevřeno nejdřív koncem června. "Každý rok začínáme tak v tuto dobu, i když je teplo dřív," uvedl spolumajitel koupaliště Zdeněk Blažek.

Za zbytečnost otvírat koupaliště v prvních červnových dnech považuje i Zdena Výmolová, majitelka Riviery v Nivnici.

Dítě se koupe v bazénu


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video