Diskuze

Technologie proti koronaviru. Vláda přijala rychlejší trasování nakažených

Šířící se nákaza koronaviru zburcovala nejen k hromadnému šití roušek, ale i k společné aktivitě několika českých technologických firem a IT nadšenců. Ti se spojili, aby mohli prostřednictvím moderních technologií pomoci bojovat proti epidemii. Vláda ve středu schválila, že skupina COVID19CZ pomůže hygienikům v trasování nakažených pomocí technologií.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslíte prokazatelně nemocných. Ty další tisíce, co to mají a nikdo je netestoval, nikdo sledovat nebude?

1 0
možnosti

Přesně. Skvělý nápad, ale pokud budou nemocní čekat na otestování s tím zaneseni do systému týden, tak to bude fungovat napůl

0 0
možnosti

Být ajťákem, který vyrábí špiclovací nástroje, propadl bych se hanbou.

To je jako být v PR Márou Prchalem

2 1
možnosti

Pomalu se blížíme čínskému modelu,

který ukazuje kde občan byl, v jakém dopravním prostředku jel a dokonce sedadlo ve kterém seděl, ale sledování pohybu občana přes mobilní záznamy může skutečně pomoci k trasování pohybu nakaženého, který si už nemusí pamatovat kde byl a s kým se setkal.

0 2
možnosti

Ten čínskej model je podobnej americkýmu, ruskýmu a britskýmu, nebo ještě není tak propracovanej? Neznám je tak dobře, proto se obracím na odborníka přes čínský šmírování. Mohli bychom znát pár detailů jak to probíhá, ale pokud možno fakta. Hesla veteránů studené války ne, ty opakuje kde kdo. Děkuji.

0 0
možnosti

Echelon už dávno nejen trasuje, ale i odposlouchává a čte korespondenci všech. Se souhlasem britské vlády.

No a amíci? Ti šmírují celý svět každou minutu.

1 0
možnosti

Já jsem s tou mapičkou skeptický.

Všechno závisí na tom, jestli měl dotyčný nakažený i potenciální nakažení chytrý telefon se zapnutým zpřesněným určováním polohy, jinak jsou data velice nepřesná a i tak možná zjistí velký kulový.

Informace, že jsem jel 10 stanic metrem, prošel 3 nákupní centra a potkal 10000 lidí je k ničemu. :-/

1 0
možnosti

J34i59r15i 32K51n90o20t96e67k

18. 3. 2020 22:46

Hmm.. mobil jedině "hloupý" s předplacenou SIM a ideálně zapínat jen když je třeba. Velký Bratr slídí... Jakože nemám problém s trasováním lidí, u kterých byla nemoc prokázána. Ti by stejně měli být striktně v karnténě. Ale bojím se, že se to u nich nemusí zastavit.

0 0
možnosti

Podle mě se jedná o první průlom. I kdyby po pominutí hysterie z pandemie přestalo být šmírování používáno, bude mnohem jednodušší to zavést v budoucnu znovu při jakékoliv jiné příležitosti.

1 0
možnosti

J62a47n 66Z44a15b34a30b15a

18. 3. 2020 22:16

Takže o krok blíže k Velkému bratru? Nechtěl bych se dožít toho co vidíme ve filmech jako Equilibrium a podobně...

1 6
možnosti

To bych raději neříkal: "nechtěl bych se něčeho dožít". Řešení takového přání může být opačné než co si člověk ve skutečnosti přeje. Já to formuluji tak, že doufám, že se podaří uhájit svobodu.

2 0
možnosti

Toto mit komančové, to by bylo. Kamery, trasování, mobilní telefony. A nám je to jedno, my tomu ještě tleskame.

6 7
možnosti
Foto

To povede k trasování KAŽDÉHO. Teď máme skoro výjimečný stav, dá se to pochopit. Nevěřím ale ani na desetinu vteřiny, že se stát tohohle klacku vzdá, až epidemie pomine. Ani na desetinu vteřiny.

4 7
možnosti

Jaké vzdávání, vzdávání čeho? Tahle technologie je využívána již od nástupu mobilů. I Vy si můžete požádat o svá data a předat je manželce, hygieně, bratru, nebo komu se vám zamane.

0 0
možnosti

Bylo mi divné, že už od oběda zatím vláda nepřišla s další restrikcí. tak aspoň tohle...

1 7
možnosti