Malostranský zápisník | foto: iDNES.cz

Malostranský zápisník: O politice s rozhledem dítěte z mateřské školy

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Cítíte se bezpeční v zemi, kde jde politiky opít rohlíkem? Komu ukáže předseda Senátu ukazováček a komu prostředníček? Jak může skončit dialog dámy a džentlmena ve Sněmovně? Více o tom a také o nové kratochvíli české lůzy v glosáři Miroslava Koreckého.
  • Dost politiků by mělo za trest stokrát opsat celé policejní usnesení, jímž se zastavuje kauza Andreje Babiše juniora, údajně uneseného na Krym. Nic se neprokázalo, žádné důkazy, žádný trestný čin, vše souviselo s duševní kondicí hlavního aktéra… Pomiňme teď, o koho šlo, jde o princip. Jedna novinářská kachna vyvolala v listopadu 2018 spoustu hysterických výkřiků, malou vládní krizi a hlasování o nedůvěře kabinetu, na návrh hned šesti opozičních stran (jako první k němu vyzval tehdejší místopředseda lidovců Marian Jurečka). Poučení? Chce-li někdo hrát v první politické lize, měl by mít politický rozhled širší než dítě v mateřské škole. A ačkoliv by se Babiš senior mohl cítit vítězem této story, není jím ani on. O Babiše juniora se totiž média zajímala jen proto, že to byl právě jeho otec, kdo svého nemocného syna zatáhl do kauzy Čapí hnízdo.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video