Diskuze

KOMENTÁŘ: Odpuštění dluhu nebo snížené jízdné. Zahrňte odmítače úplatky

Teď musí přijít tvrdá kampaň, chceme-li se vyhnout plným nemocnicím a ochránit společnost před další epidemií koronaviru, píše ve svém komentáři šéf severočeské redakce MF DNES Jan Veselý. „Jsem si jist, že nastal čas pro výrazné finanční kompenzace následující po vakcíně,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J68a56n 34K70r51p89e76c

16. 9. 2021 10:26

horsi nez blb, je angazovany blb... a nosi pan Vesely i alobalovou capku? je to pty dobre proti cteni myslenek ufounama. a taky to pomaha proti venerickym chorobam. teda ne primo, ale kdyz ji bude nosit, je temer jiste ze se s nim zadna zena nvyspi, a to ani za penize...

0 1
možnosti
JK

„Tak ten už to asi také nedá, škoda, 36 let. Kdyby se nechal očkovat, mohl žít. Ty plíce jsou úplně v háji.“ Po chvíli. „Tohle je to samé, mohla ještě žít. Hm, 42 let.“ Věty se týkaly pacientů s covidem ze severu Čech. Možná přežijí, možná ne...

No a máme tu půlku září. A můžu autora, mimochodem prý profesí novináře, ubezpečit, že zatím přežili. Stačí se podívat na stránky MZ, abych tam zjistil, že za celé léto žádná taková osoba nezemřela. Když lhát, tak uvěřitelně. ;-D

0 0
možnosti
MK

Dík ušetřil jste mi práci. Ten pisálek si totiž neuvědomil, že jeho šmíru lze snadno dohledat.

Tak opět iDnes lež. Kdyby ta osoba alespoň napsala omluvu.

BTW: ta jeho žena ani jemu nesmí říkat diagnózu pacientů. Snad je rád, že lhal, jinak by mohl skončit i docela špatně.

0 0
možnosti
KJ

Myslím, že to je jednoduché - kdo se nechce dát očkovat, podepíše revers, že v případě že dostane covid nebude požadovat hospitalizaci v nemocnici, a nebude tak zatěžovat nemocniční systém, případně si svoji hospitalizaci bude hradit z vlastních peněz.

6 7
možnosti
PD

A zaplacené zdravotní pojištění se tím pádem bude vracet?

2 3
možnosti

Odpustit dluh ? Tak jo, až mi odpustite hypotéku, nechám se očkovat.

5 0
možnosti
JK

J32i73ř32í 13K28ü86h86r

15. 9. 2021 19:26

Já vám hypotéku klidně odpustím. A proč jen vám. Odpustím jí klidně vše.

A co více, už jsem to i udělal.

0 0
možnosti
AP

Vážený pane redaktore,

proč ve vašem srdceryvném příspěvku předstíráte, že neexistuje (či nefunguje) již dávno (a dostatečně, neb to odpovídá standardu jaký zatím stačil na zbytek medicíny) prokázaná přirozená imunita, kterou logicky musí mít desítky procent populace?

On by s přihlédnutím k výše uvedenému váš komentář a strašení nedávalo smysl, že?

p.s.: a ano uvědomuji si, že mezi těmi neočkovanými bude spousta seniorů a lidí oddávajícím se obžérství, kteří by se i dle mého názoru naočkovat měli, a ti za své rozhodnutí zaplatí bohužel životem. Nicméně jedná se o dospělé, svobodné, svéprávné jedince kteří měli k dispozici dostatek informací pro své svobodné rozhodnutí. A svoboda s sebou nese zodpovědnost.

0 0
možnosti
PS

Celý ten komentář je samozřejmě pitomost, protože vychází z již dávno vyvrácených či zcela stupidních argumentů typu kolektivní imunita nebo proočkovanost 75% populace.

Ale když to celé pominu tak ten úplatek by měl dostat jen ten, kdo půjde na na první dávku nebo při každém přeočkování? Jen podotýkám, že přeočkovávat se bude nejspíše každý rok (možná i dvakrát) a třeba 1000 Kč k očkování by pro doposud naočkované bylo nějakých 5-6 miliard...

6 2
možnosti
LN

Kolektivní imunita není pitomost. To si můžete ověřit i bez znalosti biologie a epidemiologie, bohatě vám stačí matematický aparát (třeba 3Blue1Brown vám to vysvětlí). Lidi kolektivní imunitě nevěří akorát proto, že si tolikrát už přáli ji mít, kolik tu bylo článků, jak jsme promoření, ale v realitě jsme té kolektivní imunitě předtím ani nepřiblížili. Problémem akorát je to, že nevíme, kde přesně ta hranice kolektivní imunity je.

1 0
možnosti
HB

Pokud by byly finanční kompenzace, jsem si jistý, že v určitých lokalitách by šli i desetkrát.

1 0
možnosti