Úkol jsem splnil a odcházím. Tomáš Klvaňa.

Úkol jsem splnil a odcházím. Tomáš Klvaňa. | foto: Michal Sváček, MF DNES

Klvaňa ukončil radarovou misi, vrací se k tabáku

  • 31
Kampaň, která přesvědčuje Čechy o potřebnosti amerického radaru v Brdech, přišla o svou hlavní tvář. Tomáš Klvaňa, přezdívaný pan Radar, odchází z postu hlavního komunikátora. Svůj úkol jsem splnil, říká Klvaňa, který se nyní vrátí zpět do společnosti British American Tobacco.

Koordinátorem vládní komunikace programu protiraketové obrany, jak zněl oficiální název jeho funkce, byl od května loňského roku. "Smlouvu jsem měl do konce minulého roku. Domluvili jsme se ještě na prodloužení o tři měsíce," vysvětlil Klvaňa.

Podle svých slov splnil, co si předsevzal. "Lidé, kteří se o radaru chtějí dozvědět, mají k dispozici dostatek informací. Dozvědět se je mohli na besedách, z informačních materiálů nebo z internetových stránek," vysvětlil mluvčí.

V rámci informační kampaně zorganizovala Klvaňova skupina besedy po celé republice. Turné ukončí tam, kde začalo, tedy v Brdech. "Chceme, aby lidé, kterým radar zasáhne do života nejvíc, neměli pocit, že jsme na ně zapomněli," uvedl mluvčí.

"Úkol, který jsme si na začátku dali, tedy aby se lidé dozvěděli o radaru co nejvíce, jsme splnili, veřejná diskuse je rozpoutána. Není proto důvod, abych dále na této pozici zůstával," doplnil.

Tomáš Klvaňa se nyní vrátí zpět do společnosti British American Tobacco na post ředitele pro firemní a právní záležitosti.

"Navíc přednáším na New York University v Praze a také působím v České euroatlantické radě. V květnu budeme pořádat v Praze konferenci, takže budu mít práce více než dost," dodal Klvaňa.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video