Josef Kvasnička (13. komnata, 2022)

Josef Kvasnička (13. komnata, 2022) | foto: Česká televize

Události ČT začíná moderovat Kvasnička, nový pořad čeká i na Řezníčkovou

  • 29
Hlavní zpravodajskou relaci České televize Události začne od tohoto měsíce moderovat dlouholetý zlínský reportér Josef Kvasnička a diskusní pořad Události, komentáře dosavadní moderátorka zpravodajských pořadů Tereza Řezníčková. Pořad Newsroom ČT24 o tom v úterý informoval na sociální síti X.

Česká televize zatím neoznámila, jestli zlínský reportér Josef Kvasnička a moderátorka Tereza Řezníčková posílí současný tým nebo v relacích někoho nahradí. Kvasnička v prosinci začíná moderovat hlavní zpravodajství, Řezníčková se chopí diskuzního pořadu Události, komentáře.

Josef Kvasnička je členem redakce zpravodajství veřejnoprávní televize od roku 1996. Dlouhé roky působil jako zlínský reportér. Jeho kolegyně Tereza Řezníčková dosud moderovala například pořady Newsroom ČT24 nebo 90'.

Události nyní uvádějí Marcela Augustová, Barbora Kroužková, Jana Peroutková, Michal Kubal, Martin Řezníček a Jakub Železný. V moderování Událostí, komentářů se dosud střídali Kroužková, Peroutková, Kubal, Řezníček, Železný a Daniel Takáč.

Moderátor Kvasnička: Začalo to bolestí zubů, pak jsem přišel o čtvrtinu úst

Kubal se stal nedávno novým šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky České televize. Vystřídal Petra Mrzenu, který od listopadu vede celou divizi zpravodajství po Zdeňkovi Šámalovi. Šámal odešel spolu s bývalým generálním ředitelem ČT Petrem Dvořákem, kterého od října ve funkci nahradil Jan Souček.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video