Jiní o lidech, my s lidmi

Tak přesně pod tímto heslem kandiduje KSČM již od počátku 90. let do všech různých voleb, které nás zatím potkaly. U nás v Ostravě-Jihu se jim letos podařilo nemožné.Ač skončili až na třetím místě, dostali se do čela radnice. Toto zejména díky sociální demokracii, která odmítla pokračovat v koalici s ODS, která skončila první. Proč to sociální demokracie udělala můžeme jen polemizovat.
Jisté však je, že právě prvním krokem, který naše KSČM s ČSSD udělala, bylo zvýšení počtu místostarostů ze 4 na 5. A tak zatímco jiní o lidech a my s lidmi, tak se i zvýší náklady na provoz radnice (nyní spíše Národního výboru). Pokud to vyjádříme v číslech, pak zjistíme, ze plat místostarosty v největším městském obvodě v ČR je asi 36.000 Kč, tzn. ročně 432.000 Kč, pokud připočteme plat sekretářky, provoz kanceláře, služební auto apod., vyjdou nás celkové náklady za funkční období na téměř 6 miliónů Kč. Jen připomenu, že totéž se stalo i na Magistrátu města Ostravy, tam však náklady budou daleko vyšší. Co by se za tuto částku dálo udělat pro lidi nechám na čtenářích. Spíš než o lidi, jde KSČM v první řadě o teplá místečka svých členů.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video