Diskuze

Nejvíc zatěžuje životní prostředí rajská omáčka, zjistili vědci

Klasická rajská omáčka je mezi jídly největším znečišťovatelem ovzduší, ukázal to mezinárodní výzkum, na němž spolupracovali i vědci z Jihočeské univerzity. Mimo jiné odhalili, že při výrobě rajské omáčky vzniká dvakrát více skleníkových plynů než při přípravě řízku s bramborem a sedmkrát víc než u kuřecí směsi s rýží.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
UKS

urceno ke smazani

2. 1. 2012 21:59
prd rajska..

to bysme me meli videt, kdyz si dam k obedu cocovou polivku a jako hlavni chod koprovku s fazolkama.. a abych jedl zdrave, tak potom jako desert jablicko.

vzhledem k tomu jak pracuje moje peristaltika, do vecera strilim jak windiskrec ku praze, nez ulehnu na loze tak kvuli me umre aspon deset hektaru pralesa, dvoje zivocisny druhy a parecek aktivistu.. to by asi tyhle "vedce" omejvali kdyby mi zmerili emise, nicmene me to nechava chladnym a usinam klidnym spankem spravedlivych.

at zije rajska!!

0 0
možnosti
PO

Modrý a zelený blesk

2. 1. 2012 12:31
Ehm,

rajská omáčka je to patlavý červený polotekutý, čím se zalívá vepřová a knedlíky. V té žádný maso není. Dává se taky k plněnejm paprikám!

0 0
možnosti
L

lemur1

2. 1. 2012 12:04
Ptáčci

Zvláště španělský ptáček, po těch bych se utlouk. Základní surovina je hovězí maso.Anebo pořádný roštěnec. Také kvalitní hovězí, z prasete to není ono. Takže měřiče emisí povinně do každé domácnosti a za jejich překročení do gulagu s provinilci. Tam si k hovězímu nečuchnou.

0 0
možnosti
JV

annahana

2. 1. 2012 11:58
Nejvíc zatěžuje životní prostředí

Nejvíc zatěžuje životní prostředí to,že jsme dovolili neomezené přelety letadel NATO nad naší republikou !!! Letadla NATO ,která nad naší republikou létají vypouštějí chemické látky do atmosféry !!! CHEMTRAILS !!!

Očividně po každé chemtrails operaci, obloha získá bílou, někdy našedlou barvu a slunce

je zastíněné a sluneční paprsky neproniknou.

Útoky jsou ve stále větší míře prováděny po celém světě s cílem zničit ekonomiku jednotlivých národů.

Je to nevyhlášená válka, bez jakéhokoliv soucitu s lidským utrpením.!!

0 0
možnosti
L

lemur1

2. 1. 2012 11:54
"vědci"

Hm, rajská s hovězím. To je zažitý vzor. Že rajská nemusí být nutně s hovězím, to "vědce" asi nenapadlo. Fakt, že podobní "vědci" v ČR vypočítávají na zakázku vlády životní minimum, důchody je frustrující.Pointu můj příspěvek nemá, ale to s výpočtem životního minima apod je pravda.

0 0
možnosti
GZ

zupan

1. 1. 2012 7:14
Nejvíc zatěžují životní prostředí sami "vědci".

Nespásají trávu a přitom prdí. ;-D

0 0
možnosti
RM

Qíteček

1. 1. 2012 8:04
Re: Nejvíc zatěžují životní prostředí sami

Vědci neprdí. Esi nevěříš, dej mi grant na několikaletý výzkum, a vědecky ti to dokážu.

0 0
možnosti
P

pakostič

31. 12. 2011 22:42
Nejvíc zatěžuje životní prostředí rajská omáčka,

zjistili vědci. A tak si myslím, že ten náš svět by se klidně bez poloviny stávajících vědců obešel. Trošku mi to připomíná scénu z filmu Pekařův císař  z Rudolfovy alchymistické kuchyně. Patlámo, patlámo...

1 0
možnosti
RS

Rostislav S.

31. 12. 2011 14:59
Celé je to k samozřejmě k ničemu, ale

Ale ještě mě udivuje závěr pana Moudrého. Kráva produkuje metan (skleníkový plyn). Na druhé straně spásá trávu, která spotřebovává oxid uhličitý (skleníkový plyn), čímž se má vše kompenzovat. Tak tohle nějak nechápu. Vyprodukuje se metan a ubude tráva - likvidátor oxidu uhličitého. Takže se to, podle mne, nekompenzuje, ale zhoršuje, ne? ;-D Samozřejmě pomíjím celé divadlo kolem skleníkového efektu a globálního oteplování.

0 0
možnosti
A

antimultivitamin

31. 12. 2011 16:23
Re: Celé je to k samozřejmě k ničemu, ale

Myslíš divadlo, že žádné oteplování neexistuje a skleníkový efekt taky ne? To divadlo, co popíráním, že by mohla mír razantní změna složení atmosfér vliv na podnebí?

0 0
možnosti
A

antimultivitamin

31. 12. 2011 14:27
Směšné

Takže na jednu stranu se bude zatěžovat životní prostředí zplodinami z uhelných elektráren a z různých továren, ale na druhou stranu si člověk nebude moc dát ani rajskou. Bravo! Jestliže je něco ekoterorismus, tak toto. 

Opravdu se obávám, toho, že pokud EU brzo neklekne, donutí nás bruselští eurokrati pojídat výrobky z brouků. Protože jak se shodují odborníci chov hmyzu je nejméně nákladný, nejméně zatěžuje životní prostředí a nutriční hodnoty jsou ohromující.

1 0
možnosti
PV

P.spk

31. 12. 2011 9:59
Nesmysly a nesmysly

Ale kráva neprodukují jen maso, ale hlavně mléko........takže místo kravského mléka doporučuji autorům výzkumu, ať nekonzumují kravské mléko, sýry, čokolády a doporučili Milce, nechť nafotí na svazích Alp dřevěného fialového koně.......

1 0
možnosti