Diskuze

Babiš jednal o vládě s Hamáčkem, Filipovi se nelíbí ministři Ťok i Vojtěch

Premiér Andrej Babiš má za sebou jednání o příští vládě s šéfem ČSSD Janem Hamáčkem a s předsedou komunistů Vojtěchem Filipem. Hamáček chtěl od Babiše slyšet jména kandidátů do vlády za hnutí ANO, Filip řekl, že trvají výhrady komunistů k ministrům dopravy Danu Ťokovi a zdravotnictví Adamu Vojtěchovi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Babiš udělá cokoli jen aby byl premiérem a bude poskokem i pro komunisty. Tak to, že až tak klesne jsem si nemyslel ;-D;-D

0 0
možnosti
HJ

H72o66n69z61a 93J57e43ž10e14k

20. 6. 2018 12:01

Ke vidět, jak si dlouholetý politický mazák soudruh Filip hraje s politickým nováčkem Burešem jako kočka s myší. NEestébák vyloženě už šlape vodu a místo vůdčí role a honosení se mandátem voličů je najednou zahnán do kouta. Aby nakonec ještě neusoudil, že bylo přeci jen lepší to tahání za nitky a ovlivňování politiků z povzdálí, než makání na vlastní pěst. Tomu se ještě v křesle premiéra bude jednou po tom klidném utajeném kmotrování stýskat.

4 0
možnosti
JH

A nejlépe by mu bylo na Bahamách, protože tady na něj čekají jenom Bory.

0 1
možnosti
OJ

O17t25a 46J21e62l18í92n51e50k

20. 6. 2018 11:22

Po volbách se Babiš chlubil, jak se svými 78 poslanci v zádech sestaví rychle vládu s důvěrou parlamentu, nicméně už je 8 měsíců po volbách a vláda s důvěrou stále v nedohlednu, nemůžu si pomoct, ale hnutí ANO v čele s Babišem vykazuje ve vyjednání důvěry pro novou vládu opravdu mimořádný amatérismus, neschopnost a zabedněnost ;-(Rv

Kdyby tu platily zákony, jaké dle mých informací platí v Německu, kde vládne do získání důvěry vláda předchozí, tak tu máme dodnes vládu Sobotky :-P

5 0
možnosti
MP

JJ, jenom pro to, že předseda nadřazuje své soukromé zájmy zájmům země.

6 0
možnosti
RM

Neříkal ten Ťokokot, že končí? Další porušený slib a doufám, že v tomhle Filip neustoupí.

0 0
možnosti
JH

Už chápu, proč Babiš touží po většinovém systému.

On prostě není schopen sestavit koaliční vládu.

Podle mého názoru by měl jít premiérovat do Ruska - tam by mu Putin sestavil vládu raz-dva.

4 0
možnosti
JH

Zdá se, že ANO a ČSSD by neměly kecat do toho, kdo bude ve vládě.

Mnohem lépe to za ně vyberou prezident a komunisti.

7 0
možnosti
MP

Přesně tak to je, Babiš je jenom nástroj k prosazení k jejich politiky a k pootočení se zase více na východ.

4 0
možnosti
Foto

Dávám tomu ještě půl roku než se dohodnou. Nejprve to byl program, teď to jsou ministři, pak to bude zasedací pořádek.

6 0
možnosti
JP

Babiš s Hamáčkem poznají, jak je důležité míti Filipa. :-)

3 0
možnosti
MP

Babiš i přes 30 procent ve volbách bude velmi slabý premiér, bude skákat jak budou komunisti a Zeman pískat. A když náhodou ne, padne vláda, přestane být premiérem a půjde sedět. Má dost velkou motivaci jim vyhovět. Ale může si to svojí nenažraností sám.

4 2
možnosti
LG

Ono to tak docela není. Pokud se mu teď povede získat důvěru, tak v případě vyslovení nedůvěry má Zeman opět dva pokusy na sestavení vlády, nejspíš opět s Babišem v čele. Babišovi teď jde vlastně jen o tu stojedničku, která "resetuje" pokusy o novou vládu.

0 0
možnosti
LG

Babiš to teď hraje s komunisty v nepsané koalici. Komunisti když řeknou že podpoří, tak partaj zařídí jednotné hlasování. Toho si je Babiš vědom a proto s nimi hraje na jistotu. Proto je pro něj daleko důležitější vyhovět Filipovi než Hamáčkovi.

Jenže stále mu bude chybět 8 hlasů k důvěře a ty by rád od ČSSD. Stačí mu vlastně jen půlka a Babiš dobře ví, že socani jsou rozpolcení a Hamáček to tak úplně pevně v rukou nemá. Babišovi bude stačit, když socanští poslanci budou hlasovat podle sebe a nikoliv podle stranického doporučení.

Navíc jsem přesvědčen, že Babiš si to v pozadí jistí několika uplacenými poslanci z SPD.

1 0
možnosti
Foto

Zrodil se další politolog

0 0
možnosti