Senátor Craig rezignoval. Co by si o něm pomysleli v Česku?

Senátor Craig rezignoval. Co by si o něm pomysleli v Česku? | foto: Reuters

Je lepší být českým než americkým senátorem

  • 18
Americký senátor měl smůlu, že je senátorem v Americe. Údajně sexuálně obtěžoval muže na letištním WC. Dělal posunky rukama, ťukal nohou na zem a vůbec vydával všelijaké signály, zkrátka činil tzv. návrhy.

Jenomže onen údajně obtěžovaný muž byl tajný letištní policista a všechno skončilo trapasem a senátorovou rezignací.

Být to u nás, bylo by to jinak. Kdyby se politik téměř důchodového věku pokoušel kontaktovat na toaletě policistu, bylo by jasné, že nejde o chlípnost, ale o nějaké dalekosáhlé spiknutí, za kterým stojí nejspíš Kubice nebo Bublan.

Ťukání nohou o zem by bylo odhaleno buď jako předávání tajných informací morseovkou, nebo jako rozechvělost starce vyděšeného Langerovým policejním státem. Parlament by ustanovil komisi, která by po roce zkoumání na nic nepřišla.

Politik by tedy zůstal ve funkci. Má prostě americký senátor smůlu, že žije v tak paranoidní moralistní zemi a ne v naší staré demokracii.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video