Policisté v Buffalu vážně zranili 75letého muže | foto: Reuters / WBFO

VIDEA TÝDNE: Ztracený Uhlíř, hrubí policisté v USA a norská záchrana psa

  • 10
V pondělí všechny vyděsila zpráva o nezvěstném hudebníkovi Jaroslavu Uhlířovi. Policisté v americkém Buffalu porazili a zranili seniora, aniž by mu pomohli. Svět také obletěly záběry z Norska, kde tamní královské letectvo odstartovalo k záchraně psa, který přežil sesuvy půdy, čtyřiadvacetiletý vynálezce se poprvé proletěl na hoverboardu a vůz značky Tesla naboural do havarovaného kamionu.

Policie hledala písničkáře a hudebníka Jaroslava Uhlíře kvůli obavám jeho známých, kterým nezvedal telefon. „Našli jsme muže v nezraněném stavu,“ uvedla pak na dotaz redakce iDNES.cz.

Dva policisté v Buffalu v americkém státě New York byli postaveni mimo službu poté, co se ve čtvrtek na internetu objevilo video, které zachycuje, jak srazili na zem 75letého muže. Protesty, které propukly po usmrcení černocha George Floyda bělošským policistou v Minneapolisu, se rychle rozšířily po celém světě.

Pes jménem Raija přežil v severním Norsku sesuv půdy, který smetl do moře osm domů. Norské královské letectvo zveřejnilo video, jak záchranáři dávají psovi postroj, a poté ho dostávají do bezpečí.

Fanoušek Návratu do budoucnosti Sam Rogers (24) vynalezl první létající hoverboard na světě. Splnil si tak svůj celoživotní sen. Součástí zařízení, které ve filmu používal Marty McFly, převedl do reality. Cena je ale astronomická. Létající hoverboard stál v přepočtu přes deset milionů korun.

Vůz značky Tesla, Model 3, narazil minulý týden do převráceného náklaďáku na tchajwanské dálnici. Řidič tvrdí, že za nehodu může chyba systému Autopilot. Ať už má pravdu, nebo ne, je tento systém poloautonomní a řidič se má i tak soustředit na jízdu. Případ se prošetřuje. Při nehodě, která vypadá děsivě, se však nikdo nezranil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video