Vítězslav Jandák

Vítězslav Jandák - Ministr kultury Vítězslav Jandák. (19. srpna 2005) | foto: David Port, MF DNES

Jandák zrušil funkci tiskového mluvčího

  • 17
Ministr kultury Vítězslav Jandák na svém úřadu zrušil funkci tiskového mluvčího. S médii hodlá komunikovat sám.

Jandák podle zítřejšího vydání magazínu Týden také za čtyři týdny svého působení na ministerstvu kultury vyměnil několik pracovníků na klíčových místech.

"Ano, pan ministr opravdu post tiskového mluvčího zrušil," sdělil iDNES Robert Vašíček, člen nově vznikajícího mediálního úseku, v němž má na starosti styk s veřejností. "Ministr je mediálně zdatný a mluvčího nepotřebuje."

Ve funkci tak končí mluvčí bývalého šéfa kultury Pavla Dostála Kateřina Besserová. "Dnes odevzdávám telefon, zavřu za sebou dveře a v pondělí mě tu nikdo neuvidí," řekla v pátek časopisu Besserová.

Šéfem mediálního úseku na ministerstvu kultury se podle Týdne stane scenárista Martin Bezouška, jenž dosud pracoval jako Jandákův mediální poradce.

Bezouška se dříve jako host několikrát zúčastnil festivalu dětských filmů ve Zlíně, kterému donedávna ministr šéfoval. V polovině srpna také spolu se skupinou dalších umělců lobboval u premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD) za to, aby Jandák stanul v čele úřadu.

Kromě Besserové opustí ministerstvo rovněž vedoucí odboru vnitřní správy Ctirad Vrána. Podle sdělení úřadu dostal výpověď bez udání důvodu, píše Týden. Místo ředitele ministrova sekretariátu opustil také Pavel Zeman a nahradil ho Stanislav Karabec, bývalý vysoký úředník z ministerstva školství.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video