Diskuze

Jako Jakeš

Většina občanů se domnívá, že současní politici požívají stejné výsady a jsou stejní lumpové jako politici komunističtí. Hle důkaz, jak se ve veřejném mínění může uhnízdit naprostý nesmysl, ba blbost. Už chápu, že negramotní vesničané udávali v baroku čarodějnice. Protože jsem pamětník (ne baroka, ale socialismu) musím připomenout: komunističtí politici byli cizí velmocí dosazení satrapové. V lepším případě lidi ničili, v horším je popravovali. Mohli všechno, ale dělali to v skrytu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jenda venda

2. 2. 2002 22:46
ale, ale,
co tu našemu mysliteli tolik nepřejících konkurentu tak nadává. Já mu musím jen a jen děkovat. Za totáče jsem nehodlal pochopit rozdíl ve funkci kapitalistického a socialistického soustruhu (snad je jsem připouštěl nějaký ten rozdíl v provedení), ale až nzní mi s. Komárek otevřel oči, jak je to sotu správnou stranou barikády. Kapitalistický grázlík a socialistický grázlík jsou přece nebe a dudy ... jenže to oni obdobně říkali taky, jenže oni obluzovali lid, ale p. Komárek ho osvěcuje, jenže ... normálnímu člověkovi je celkem jedno, který p. Komárek z něho hodlá dělat vola
0 0
možnosti

Ivo Horák

28. 1. 2002 18:01
V dětství jsme též sami mnohé nemohli a přec nám nepřijde hanebnou dobou
Největší respekt mají politici tam, kde se jich lidé musí bát. Na zmíněném Novém Zélandu i v ČR tomu tak ovšem nyní není. V demokratické společnosti jsou politici leckdy zkorumpovanější než v komunistickém režimu. I oni se totiž domnívají, že se netřeba přehnaně bát. Komunistický nebo fašistický stát, byť by i značně omezil klasickou korupci, nesnese srovnání se státem pluralistickým. Je tomu podobně, jako kdybychom chtěli postavit náboženství, které by se pyšnilo nizším výskytem nevěry mezi svými vyznavači, ale které by praktikovalo lidské oběti, s křesťansvím. Nejde to, ale mnozí to možná rovněž zkusí.
0 0
možnosti

Daňový soumar

28. 1. 2002 11:15
Všechno stejná verbež
Nezávislýho, myslícího, konstruktivního, tvůrčího a inteligentního českýho politika jsme po Bílý Hhoře už neměli a tak nemá cenu rozdělovat podle období, kdy si který z nich ráchal rypák v korytu. Ani chlorovaným klackem bych se jich nedotknul! Na Novým Zélandu mají kurvy ve společnosti víc respektu, než politici. A zdaleka nejen tam. U kurev aspoň člověk ví, komu a za kolik podržely. Mimochodem, dobrý téma na anketu pro idnes. ;-)
0 0
možnosti

karber

28. 1. 2002 7:18
Komárek je opravdu nedostižný vůůůůůůůl!!!!!!!!!!!!
K tomu není třeba nic dodávat.
0 0
možnosti

Ladislav Ptak

31. 1. 2002 12:58
Re: Komárek je opravdu nedostižný vůůůůůůůl!!!!!!!!!!!!
Pane Kerbere,vy jste zato nedostizitelny geeeeeeeeeeenius!!!!!Ze taky nekdy neco nenapisete?To by musela byt uplna lahuuuuuuuuudecka!!!!!!!!!
0 0
možnosti

kápo

27. 1. 2002 21:36
Komárku Ty jeden mazánku.
Myslím, že dnes na Idnes sedl nějaký šotek, ve sportu taky plno blábolů a článků o ničem, ale tohle je vrchol. To je o ničem a ještě totální obecné a nic neříkající blábolení s jasným úmyslem jenom se proboha nikoho nedotknout aby se milej Komarek nedobzučel. On by se pan Komárek do politiky i hodil, když to tak čtu - Kalvodova škola. Jinak musím říct, že jste mne potěšili, že jste tak jednotní a máte samozřejmě taky všichni pravdu. Mne osobně by zajímalo jak to bylo s tím sametem doopravdy a který komančové to připravovali ve spolupráci s disidenty, ale to už se asi nikdy nedozvíme jako se američani nikdy nedoví kdo zabil JFK a jestli skutečně byl Armstrong a spol. na měsíci. Takže se moc nečilte a ráno hajdy zařezávat na ty hajzlíky v poslaneckých, senátních a vládních lavicích, Havla a jeho drahou choť nevyjímaje.
0 0
možnosti

-ed-

28. 1. 2002 9:36
Re: Komárku Ty jeden mazánku.
Včera večer jsem narazil na zajímavé stránky : http://www.users.qwest.net/~honza , tam je to všechno asi nejdokonaleji vylíčeno.
0 0
možnosti

-ed-

27. 1. 2002 19:44
Komárku,
že tě z MF dnes nevyhodili už dávno, jen tam zabíráš místo někomu schopnějšímu.Co slovo, to perla. Piš černou kroniku, to ti sedí nejlépe ! Jakeš nekradl, to byl jen prosťáček,proto tam byl nastrčen, aby nepackal sametovou revoluci.Také díky němu KSČ zůstala v těch dnech naprosto mimo , od shora až po okresy. Kdyby tam tehdy na jeho místě byl někdo kovanej,třeba Štěpán, tak se okamžitě rozjela akce Norbert a bylo by z toho krve na mezinárodní precedens.Jakeš ještě v roce 1990 jezdil po Vimperku starým žigulíkem. A proti tomu, jak se krade dnes, byli všichni komunističtí funkcionáři jen ubozí břídilové.Tím se jich vůbec nezastávám , jenom říkám, že ten póvl, který úmyslně vyškolili do dnešní politické scény ,je horší Turka.Proto také Štrougal, skutečný duchovní autor sametové revoluce (dostal tento přípravu tohoto úkolu v roce 1985 přímo od Gorbačova), nemůže být u žádného soudu nikdy potrestán. Je potřeba nezapomenout, že tehdy stačilo velmi málo a bylo vše úplně jinak . A je na čase, aby se tyto nikde doposud nepsané události začaly dávat do hromady , aby je někdo sezbíral a vydal, je to jedna z cest, jak to tady změnit !
0 0
možnosti

-ed-

27. 1. 2002 19:51
Re: Komárku,
a nemíchej dohromady zlodějiny s vražděním ! Ti co vraždili, to dělali pro svoje přesvědčení a svůj zvrácený charakter,také na rozkaz od poradců ze SSSR. Celá ta epocha bylo svinstvo, pokus dostat boha z nebe na zem. Celé to učení má rysy náboženství. Ale omlouvat dnešní marasmus tím, že za komunistů ... TO MůŽE JENOM PAKO !
0 0
možnosti

Pavel

27. 1. 2002 17:52
Komárek je BLBEC
Pan Komárek určitě myslel konkrétní osobu. KTEROU?????? No přece Václava Klause, kdo jiný by mohl být tak zkorumpovaný jako právě V. Klaus (bohužel se Komárek spletl, asi jako v 99,999% jeho blábolech). On mluví (Komár) o většině lidí? Hmm, kdy se jich asi on zeptal a hlavně kterejch lidí. No nic. Lidi nejsou blbí, takže pochopí, že Komárek ten BLBEC je. Jo, a ještě zapomněl napsat své HESLO: VOLTE 4K nebo 3K nebo 2K nebo vlastně je tu i nová partaj - NADĚJE (další hradní strana, ach jo, že toho krále Václava pořád baví zakládat nové strany) Tento článek MF DNES určitě nezveřejní, píše se přece proti nim, HRADU a 4K (3K,2K???) Pavel Novák, Praha
0 0
možnosti

Pluton

27. 1. 2002 19:05
Re: Komárek je BLBEC
Hehe, jestli jsem ten komentar spravne pochopil, tak tam Komarek defacto dnesni politiky brani.. Ty blaboly o Klausovy, 4k, hradu, Nadeji - pripadate mi jak malej zmatenej Jarda, kterej je nespokojnej se vsim kolem sebe, a pri kazde sebeprimitivnejsi prilezitosti ty svoje krivdy zabali do jedne velke koule a tu hodi za hlasityho revu mezi lidi, aby je presvedcil o svym, neprilis objektivnim, videni dobra a zla ;-)
0 0
možnosti

Vojta

27. 1. 2002 16:12
O čem to bylo??
Článek jsem nepochopil, a zřejmě se chtělo říci, že to jsou stejní lumpové jako kdysi. Nesouhlasím, jsou ještě horší. Komunisti neuměli ani krást. Když Chňoupka pozvalo OV KSČ na víkend na jelena, tak po okrese v hospodách ještě měsíc nadávali na komunisty a přeli se to, kdo to platí. Představa, že by na soukromou cestu politika odjížděla suita bodyguardů včetně lékaře, fyzioterapeuta, sestry apod. byla tehdy nepředstavitelná. Komančové v klidu odjeli na Krym a raději si více nedovolili. To že měli jakési sídla na Orlíku budiž, nakonec se ukázalo, že to bylo v docela ubohém stavu, atd. Lid jsou jenom lidi a chovají se dle možností a příležitostí, které mají, je jedno jestli komanč nebo něco jiného. Jediný, za koho bych dal ruku do ohně, ale ne už do volební urny, že nezneužívá postavení, je snad jenom často opovrhovaný Zeman.
0 0
možnosti

Jirka

27. 1. 2002 16:24
Re: O čem to bylo??
Já bych to neriskoval. Spáleniny hodně bolí a špatně se hojí.
0 0
možnosti

honza

27. 1. 2002 15:51
nerozumim
Komarku, uz jsem si zvykl ze tvym clankum obcas chybi hlava i pata. Tohle neni jinaci...
0 0
možnosti

michal

27. 1. 2002 14:09
jkjkjkjk
Proč bychom měli neustále omlouvat chyby dneška většímy chybami minulosti. Na nás všechny jsou kladeny stále větší požadavky: v práci - uč se a zvyšuj výkon, v domácnosti: buď lepším rodičem atd....Proč bychom nemohli také na oplátku chtít po politicích aby zvyšovali svůj morální statut a byli příkladem národu????? Proč se celá generaci našich rodičů (je mi 27 let) neomluví, že stím jenom žila, a nepustí do řízení mladší, než se od těch starých StBáků naučí jejich moresy jako Gross od Zemana????
0 0
možnosti