Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

16:56
16:50

Odchod několika opozičních poslanců z inaugurace prezidenta Zemana na protest proti jeho kritice médií upoutal i pozornost zahraničních agentur.

16:48

Server ihlas.cz byl po Zemanově projevu nedostupný. „Omlouváme se, obrovský zájem o naše stránky způsobil dočasný výpadek. Brzy budeme zpět,“ omluvil se ihlas.cz.

16:47

Zcela na závěr svého inauguračního projevu se Zeman zmínil o anketě serveru ihlas.cz, který nedávno vypsal anketu, kdy umře. „Bylo tam jenom několik set diskutujících a většina z nich se shodla na roku 2020. Chtěl bych vám proto sdělit, že jsem se rozhodl žít minimálně do devadesáti let a pokud mě sem, do Vladislavského sálu pozvete, bude mi potěšením se nejméně třikrát zúčastnit inaugurací svých nástupců,“ řekl Zeman.

16:40

Česká televize i Economia odsoudily útoky na média v Zemanově inauguračním projevu. Odmítly Zemanova nařčení z manipulace veřejnosti a neobjektivnosti.

16:40

Pochod Ženy na hrad!, který si klade za cíl protestovat proti prezidentovi Miloši Zemanovi, dorazil na Hradčanské náměstí. Zhruba dvě stovky lidí zde chtějí pokračovat v protestu.

16:38
08.března 2018 v 16:05, příspěvek archivován: 08.března 2018 v 16:39

Čekal jsem státnický inaugurační projev prezidenta. Místo toho zaznívala jen zloba, kritika veřejnoprávních médií a vybraných politických subjektů. Je mi to líto, změna se nekoná.

16:37

Prezident Miloš Zeman při skládání prezidentského slibu nepoložil ruku na výtisk ústavy, jak ho vyzval předseda Sněmovny, upozornila Česká televize.

16:34
16:28

„Prezident zopakoval své názory na dané věci. Nevidím tam útok na svobodu slova. Prezident je spíš kritický k nějakým institucím a lidem. Máme svobodu a demokracii a on vyslovil názor, který v podstatě známý (...) Také jsem také kritický k České televizi, ale snažím se nad to povznést,“ doplnil Babiš.

16:26

Čekal jsem jiný projev. Moc jsem to ale neslyšel. Snažím se společnost spojovat, což nám v pátek s Ondráčkem nevyšlo, pak jsem se to snažil v neděli napravit,“ řekl premiér v demisi Andrej Babiš v reakci na inaugurační projev Zemana.

16:25
  • Alena Schillerová, Richard Brabec a Andrej Babiš na slavnostní inauguraci...
16:22

Zemanův útok na TOP 09 byl podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa logický, protože strana v minulosti nemilosrdně útočila na něj i jeho úřad. "Jestliže z jedné strany se útočí kamenem, prezident neuměl zaútočit chlebem," uvedl.

16:21

"Obsahově mi projev přišel absolutně v pořádku," řekl ČTK předseda SPD Tomio Okamura, podle kterého měl Zeman ve všem pravdu. "Mluvil o mediální manipulaci, o špatné novinářské práci, kdy skutečně manipulují veřejným míněním a lžou, mluvil o prosazování přímé demokracie. Mluvil o mediálním nálepkování," uvedl Okamura. Lze podle něho debatovat o tom, které téma má být při inauguraci zdviženo, které mělo být zvýrazněno a které ne.

16:18

Prezident Miloš Zeman se dnes v inauguračním projevu nedokázal podle pravicových politiků oprostit od útoků na média, svobodu projevu a od vyřizování si účtů. Podle předsedy ODS Petra Fialy byl prezidentův projev plný nedůstojných malicherností, předseda poslanců STAN Jan Farský označil Zemanův projev za žlučovitý a pomstychtivý.

16:09
16:04

ImageText

16:03

Za zvuků bubnů vyrazilo z Klárova zhruba 200 lidí v pochodu Ženy na hrad! Míří na Malostranské a dále na Hradčanské náměstí, kde budou dál protestovat proti prezidentovi Miloši Zemanovi.

16:00

„Kdo opustil Vladislavský sál? Poslanci z Kalouskovy TOP 09 a paní Němcová z ODS. Oni neumí uznat demokratický výsledek voleb. Byla to výborná oslava demokracie a přímé volby a někteří účastníci to narušili,“ prohlásil šéf SPD Tomio Okamura. Podle něj způsobili poslanci TOP 09 a poslankyně Němcová mezinárodní ostudu.

15:59
  • Prezident Miloš Zeman opouští Pražský hrad po slavnostní inauguraci. (8. března...