Hygienici odhalili v občerstvení nedostatky

Karviná - Řadu nedostatků objevili hygienici ve stáncích rychlého občerstvení na Karvinsku. Z odebraných deseti vzorků hamburgerů a šesti zeleninových salátů nevyhovělo hygienickým požadavkům hned pět produktů. "Vzorky obsahovaly především zvýšené množství mikroorganismů," uvedla okresní hygienička Helena Šebáková.
Doplnila, že kontroly byly zaměřeny na vybavení provozů, hodnocení zdravotní nezávadnosti podávaných pokrmů a dodržování teplot při skladování surovin, ale i teplot při výdeji hotových výrobků.

Mezi nejčastěji zjištěné nedostatky patřilo právě nedodržování teplot při skladování surovin a výdeji pokrmů. Chyběly i teploměry v chladicích zařízeních a nedostatky našli hygienici také při dodržování osobní hygieny.

Další problémy byly zjištěny v oblasti provozní hygieny, tedy čistoty pracovních ploch, podlah a stěn. "V jednom případě jsme zjistili, že obsluha při přípravě pokrmů kouří," dodala Šebáková s tím, že za zjištěné nedostatky udělili hygienici na místě blokové pokuty.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video