Humanismus po česku

Komplexní pohled na způsob vydávání státních prostředků, získaných z našich daní, občas přinese poučné informace. Nedávno proběhla médii zpráva, že motolská nemocnice shání peníze na rekonstrukci jednotky pro transplantaci kostní dřeně. Stát odvětil: jste na špatné adrese, přátelé, obraťte se jinam. S přivřením obou očí to lze pochopit, rozpočet je napjatý, peníze jsou jistě potřeba jinde. Jenže, pár dní uplyne, a již z novin svítí další zpráva. Ministerstvo spravedlnosti žádá 600 miliónů na rekonstrukci našich věznic, s cílem zabránit dalším útěkům trestanců.

Pokud se najdou peníze na opravu vězení a ne na dětské životy, pak věru můžeme s klidným svědomím říci, že náš stát se zbláznil, a emigrovat do teplých krajin.

Vláda tohoto státu vyhrála volby s heslem lidskost proti sobectví. A svůj slib plní. Stát, který má peníze na placení pobytu několikanásobných vrahů, kterým zajišťuje televizi v přilehlé “společenské místnosti”, výživnou stravu, dárky od kamarádů a dostatečnou zásobu prostěradel, se může nazývat opravdu velmi humánní.

Pokud ale tentýž stát nemá na opravu místnosti, kde se zachraňují dětské životy, je nutno pohled na něho trochu poopravit.
- Tento stát je totiž lidský k viníkům, ne k nevinným.
- Tento stát zakázal trest smrti, protože se bojí justiční vraždy, ale nebojí se propuštěných nebo uprchlých recidivistů.
- Tento stát zakázal psy kolem věznic, protože to není humánní.
- Tento stát se trápí tím, že kapacita věznic je přeplněná.
- Tomuto státu je úplně jedno, co bude s malými dětmi, které čekají na záchranu života. Děti nemají volební právo. Vězni ano. Takže to je ta lidskost proti sobectví.

Už víme, že my jsme ti humánní. Celá Evropa je také humánní. Kam se hrabe Amerika, kde zřejmě vyhrál ten “vrahoun” George W.Bush. Prý tam mají trest smrti, barbaři. Nevědí, co je to lidskost.....


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video