Vítězka pěvecké soutěže na akci Pomozte dětem

Vítězka pěvecké soutěže na akci Pomozte dětem - Vítězku pěvecké soutěže na charitativní akci Pomozte dětem doprovází Iveta Bartošová a moderátor Richard Krajčo. (16.4.2001) | foto: Aleš Žanta

Hudebníci pomáhali dětem v Rožnově

Rožnov pod Radhoštěm - Na Velikonoční pondělí připravil rožnovský skanzen ve spolupráci s ostravským studiem České televize charitativní akci POMOZTE DĚTEM!. Areál Dřevěného městečka ve Valašském muzeu v Rožnově pod Radhoštěm tak v pondělí odpoledne patřil především postiženým dětem, pro které byly připraveny ukázky tradičních lidových výrob, soutěže hry a spousta zábavy, o kterou se postarali Iveta Bartošová, Vlasta Redl, Mňága a Žďorp, Českomoravská hudební společnost a místní folklorní i nefolklorní soubory.
Podívejte se na snímky z akce Pomozte dětem ve Valašském muzeu do fotogalerie.

Sbírkové konto
Pomozte dětem!
č.ú: 666 999 666/5100

Podobné akce byly připraveny i v Praze, Brně a Litomyšli. Veřejnoprávní Česká televize z nich vysílala dvouapůlhodinový přímý přenos. Vyvrcholil tak třetí ročník celoroční sbírkové kampaně ve prospěch dětí v České republice. Ve večerním televizním pořadu se organizátorům podařilo vybrat 7750538 korun.

Vycházeli jsme z regionu
"Při výběru účinkujících jsme chtěli vycházet z regionu, proto jsme pozvali třeba Mňágu nebo Ivetu Bartošovou, která je z Frenštátu pod Radhoštěm," řekl producent ostravského televizního studia Marek Dohnal.

Pomozte dětem! je dlouhodobá celonárodní sbírka ve prospěch ohrožených a znevýhodněných dětí v ČR organizovaná společně Českou televizí a Nadací rozvoje občanské společnosti.

Na akci zaznělo i doposud neobvyklé spojení nedávno oceněné zpěvačky Lenky Dusilové a kapely Českomoravská hudební společnost. "Bude to vlastně taková předpremiéra, protože deska s jejich nahrávkami má vyjít až v květnu," podotkl Dohnal.

V rožnovském skanzenu se ale vše netočilo jen kolem účinkujících. Program začal už ve čtyři hodiny a organizátoři jej zaměřili především na děti, kterým má akce pomoci.

V Rožnově byly i děti z ústavů
"Nám se osvědčila forma úzkého kontaktu s postiženými dětmi, proto do Rožnova přijely děti z devíti ústavů. Nachystali jsme pro ně zábavné odpoledne," sdělil dramaturg pořadu Jaromír Vrlík.

Odpolednem a večerem provázeli moderátoři dětských televizních pořadů Richard Krajčo, Aleš Juchelka, Roman Pastorek a Jiří Sedláček.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video