Ve středu a ve čtvrtek bude hojně sněžit, hrozí závěje, sněhové jazyky i ledovka. Ilustrační foto

Ve středu a ve čtvrtek bude hojně sněžit, hrozí závěje, sněhové jazyky i ledovka. Ilustrační foto | foto: Michal Šula, MAFRA

Česko zasype sníh. Hrozí ledovka i závěje, varují meteorologové

  • 153
Ve středu a ve čtvrtek napadne 10 centimetrů sněhu, na horách až trojnásobek. Na celém území hrozí sněhové jazyky, ve vyšších polohách závěje. V nížinách se utvoří ledovka, varují meteorologové.

Závěje se budou tvořit v polohách nad 500 metrů od noci na středu až do čtvrtečního odpoledne. Výstraha platí pro všechny kraje kromě Prahy a jižní Moravy.

Od středečního večera do čtvrtečního poledne bude v polohách do 400 metrů vznikat ledovka a náledí, od 300 metrů hrozí sněhové jazyky. Od středy se teploty podle meteorologů mírně zvednou nad bod mrazu.

Ve druhé polovině noci na středu bude foukat vítr o rychlosti 6 až 11 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s, na horách kolem 25 m/s. Ve čtvrtek během dne začne slábnout.

"Během středy a noci na čtvrtek napadne na našem území 2 až 10 cm nového sněhu, z toho nejvíce ve středu ráno a dopoledne. Na horách napadne 5 až 15 cm, na severovýchodě a severu až 30 cm nového sněhu za 24 hodin," uvedl Pavel Borovička z Českého hydrometeorologického ústavu.

       


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video