Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Karásek, MAFRA

Hlavní tah do Prahy blokují kolony, zúžení na Strakonické potrvá do neděle

  • 7
Řidiči jedoucí do metropole ze středních Čech se musejí obrnit trpělivostí. Na Strakonické ulici, která je jedním z hlavních příjezdových tahů do Prahy, se totiž frézuje. A i když jde pouze o několikametrový zúžený úsek, znamená práce na silnici jediné - kilometrové kolony a dlouhé desítky minut čekání.

Uzavřen je pravý jízdní pruh na Strakonické ulici ve směru do centra Prahy. Dělníci tady totiž instalují do silnice elektronickou váhu, která bude vážit přetížené kamiony. Uzavírka bude trvat až do neděle 15. srpna.

"Uzavřen je asi padesátimetrový úsek, který musí být kvůli instalaci váhy odfrézován," řekl iDNES.cz mluvčí TSK Tomáš Mrázek. Poté silničáři váhu znovu přikryjí asfaltem.

Váha bude údaje o zvážených kamionech posílat policistům, kteří budou posléze případné hříšníky chytat a pokutovat. Instalace váhy ale pořádně zdržuje řidiče, kteří po Strakonické ulici přijíždějí do Prahy ze středních Čech.

Ačkoliv je frézovaný úsek velmi krátký, kolony měří kilometry. "Kvůli těm pár frézovaným metrům jsem musela čekat hodinu a půl," zlobila se jedna z řidiček.

Podobné váhy se v pražských silnicích objevily již před lety, například v Kbelské ulici, která je podobně jako Strakonická důležitou výpadovkou. Město ji ale nakonec nechalo odstranit.

Frézování padesátimetrového úseku Strakonické ulice zavinilo kolony až do Měchenic a k televiznímu vysílači Cukrák

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video