Vysokoškolské koleje v Harcově.

Vysokoškolské koleje v Harcově. | foto: Břetislav Fiala, ČTK

Vyberte nejlepší kolej. Nejvíce kliků má liberecký Harcov, vylepšený z MS

  • 40
Odstartovala anketa o nejlepší a nejhorší vysokoškolskou kolej v ČR. Cena je lákavá. Na vítězné místo poputuje 10 tisíc piv. Nejvíce hlasů zatím nasbírala liberecké koleje Harcov. Bydlení je v ní bezesporu komfortní, byla totiž zrekonstruovaná kvůli mistrovství světa v klasickém lyžování.

Hlasovat můžete až do 24. dubna na www.kolejroku.cz. Podmínkou je, abyste měli profil na komunitním serveru Facebook. Studenti i nestudenti můžou dát vždy pět hlasů kolejím, které se jim líbí, a pět hlasů kolejím, které podle nich krásou a komfortem neoplývají.

V anketě, která odstartovala 7. března, zatím získaly nejvíce hlasů, jak kladných, tak záporných, koleje Harcov při Technické univerzitě v Liberci.

"Harcov jsou možná nejluxusnější koleje v ČR. Kvůli mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci byly přebudovány téměř do hotelové kvality - ubytovávali se tu totiž lyžaři a novináři," píše v článku o nejlepších kolejích v Česku on-line magazín Studenta, který anketu pořádá.

Podle časopisu jsou v Harcově zřejmě jediným minusem přistýlky, jimiž se vedení kolejí snaží zvýšit jejich kapacitu. Plusem naopak přístupné střešní terasy.

Koleje Harcov už nějakou dobu dokonce zaměstnává i protikorupční policii, která obvinila bývalého rektora Technické univerzity Liberec Vojtěcha Konopa a podnikatele Josefa Nadrcha z trestného činu pletichy při veřejné soutěži a veřejné dražbě kvůli úpravám ubytovacích kapacit právě na kolejích Harcov.

Přízni se také těší Poruba při Vysoké škole báňské v Ostravě. Na stránkách, kde můžete hlasovat, se o ní píše: "Výškové budovy A-E v areálu Poruba poskytují ubytování v pokojích buňkového typu. V areálu mohou studenti trávit volný čas ve studentských klubech nebo v některém z tanečních souborů."

A jaké koleje jsou naopak na druhé straně žebříčku? Je tu mimo jiné i slavný Strahov, koleje ČVUT. Jedním z minusů je fakt, ze sociální zařízení tu sdílíte se všemi ostatními studenty na patře. Plusem naopak to, že tu je například víceúčelová sportovní hřiště s umělou trávou a večerním osvětlením.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video