Gross a Železný

  • 21
Vladimír Železný tvrdí, že o jeho odvolání se přímo zasloužil Stanislav Gross. Ať už je to pravda nebo legenda, je to strašné. Vlastník televize Nova, společnost PPF si nechce rozházet vládu, tak nepohodlného ředitele vyhodila. Je jedno, jestli naléhal Gross osobně nebo Špidla jen mrkl.

Člověk by se mohl impresáriovi Železnému smát - kdo s čím zachází, s tím také schází. Byl to totiž on, kdo televizi nebývale zpolitizoval. Udělal z ní svou hlásnou troubou a i reportáže Televizních novin byly falšovány, jak se mu hodilo. Nyní sklízí, co zasil.

Smát se ale může jen cynik. Dvě nejmocnější média, Nova a ČT 1, jsou totálním rukojmím politků. Ti většinou médiím rozumí jako slon porcelánu. Chovají se vůči nim jako mentálně retardovaný sexuální maniak. Chtějí je mít, ať to stojí, co to stojí. Na drsné maniactví Klausovo navázal Špidla ještě chtivěji.

Rukojmím je divák. Musí se spokojit tím, že mu budou  v televizi předkládány buď vymiškované, nebo politicky cinknuté reportáže a zprávy.

Chvála Bohu, že parlament zatím neschválil žádnou cenzorskou Veleradu pro tištěné noviny a internet!


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video