Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Google si rozmyslel vydávání papírových novin

  • 1
Internetový gigant Google uvažoval o koupi deníku New York Times, případně jiných novin. S plánů ale sejde, řekl listu Financial Times generální ředitel Google Eric Schmidt. Alespoň prozatím, vytipovaná média jsou podle něj buď příliš drahá, nebo zatížená příliš mnoha závazky.

V poslední době se objevily spekulace, že Google, který má dostatek hotovosti, chce vytěžit ze současné situace a koupit některého z vydavatelů novin, které se potýkají s problémy.

Vydavatelům novin klesají zisky, protože globální krize výrazně omezila výdaje inzerentů. Ruku v ruce s hlavním zdrojem příjmů se snižují i náklady periodik.

Mezi možnými kořistmi Google byl jmenován i New York Times. Člen představenstva listu Scott Galloway minulý týden spekulace médií popřel.

Mediální agentura Carat odhaduje, že celosvětové výdaje na reklamu se v letošním roce sníží o 5,8 procenta kvůli poklesu zájmu o inzerci na všech velkých trzích s výjimkou Číny.

V příštím roce by měly výdaje podle nového odhadu stoupnout o 0,7 procenta. Ve Spojených státech by se letos měly výdaje propadnout o 9,8 procenta.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video