Otužilci vlezli do Vltavy

Otužilci vlezli do Vltavy - V Praze do Vltavy vlezl i nejstarší otužilec. Je mu 93 let. | foto: Michal Šula, MF DNES

FOTOSTORY: Ledová Vltava přilákala otužilce do Prahy

  • 2
Přes sedm desítek otužilců se sešlo v Praze, aby se vykoupali v ledové Vltavě. Přilákal je každoroční otužilecký Memoriál Alfréda Nikodéma. Do řeky se při něm za přihlížení chodců noří stateční plavci všech generací už od roku 1923.

FOTOGRAFIE ZVĚTŠÍTE KLIKNUTÍM

Otužilci vlezli do Vltavy

"Otužuji se jen tak pro zábavu. Je to můj koníček a navíc jsem za posledních třicet let neměl ani jednou chřipku," vysvětloval včera šedesátiletý Václav Fiala z Chomutova, proč se zúčastnil devětapadesátého ročníku Memoriálu Alfréda Nikodéma.

Otužilci vlezli do Vltavy

Voda ve Vltavě měla tentokrát necelé čtyři stupně Celsia, a teplota vzduchu byla dokonce na nule.

Otužilci vlezli do Vltavy

"Nebylo to zas tak hrozné, naopak mě to osvěžilo. Víc něž tři sta metrů bych ale asi neuplaval, už nejsem žádný junák," dodal s úsměvem otužilec.

Otužilci vlezli do Vltavy

Letošního ročníků, který měl start i cíl tradičně na severním cípu Slovanského ostrova, se zúčastnilo jednasedmdesát otužilců a z toho třináct žen. Byli mezi nimi i plavci z Belgie, Německa a Slovenska.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Praha, Vltava

Video