Diskuze

Pieta, divadlo i akční výbory. Jaký byl 28. říjen za T. G. M., Husáka či Havla

Masaryk dával ve svých vystoupeních 28. října důraz na národní jednotu, Beneš si říjnové oslavy připomínal i během svého exilu v Británii. Odklonění od prvorepublikových tradic přišlo až s komunismem. Bývalý hradní protokolář Jindřich Forejt se ohlíží za tím, jak státní svátek pojímali jednotliví prezidenti.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Naši předci běžně mluvili dvěma jazyky na rozdíl od nás starších rozených za 2. světové války, jen česky a snad trochu rusky. Když vyjedu ven, tak čučím jak péro z divanu, protože česky se nikde nedomluvím. Tak to je ta výhra!!

0 0
možnosti
ZS

Co Vám bránilo naučit se jiný jazyk?

0 0
možnosti
ZH

Já v rozbití Rakouska-Uherska nevidím jako žádné terno. Kdyby se tak nestalo, mohli jsme nadále být vyspělou průmyslovou zemí. Mohli jsme být neutrální zemí, stejně jako Rakousko a nemuseli jsme být 40 roků v područí okupantů z Ruska!!

0 1
možnosti
DM

Možno máš pravdu, ale za akú cenu?

Ak by to bolo tak, ako si ty myslíš - tak by si tu nepísal česky (a ja slovensky), ale musel by si písať NEMECKY! A ja na Slovensku by som musel písať MAĎARSKY.

A nemluvil by jsi svým rodným jazykem, aber er sprach nur Deutsch! A ja by som nesmel vravieť slovensky, de csak magyarul beszélt.

2 0
možnosti
LN

L22i68b47o89r 60N16o26v59á80k

28. 10. 2021 12:49

Nikdo se nemůže divit, že pro komunisty bylo výročí osvobození prahy rudou armádou důležitější než vznik státu, který už v povodí podobě neexistoval.

0 0
možnosti