Ivan Pilip

Ivan Pilip | foto:  Nguyen Phuong Thao, MF DNES

Exministru Pilipovi hrozí exekuce, do potíží se dostal i kvůli podnikání

  • 150
Někdejší ministr financí Ivan Pilip čelí od začátku prosince exekutorům. Na jeho nemovitosti už uplatnili zástavní právo. O exekuci nepravomocně rozhodl soud v Praze 5. Pilip má dluhy kvůli svému podnikání.

Exekutoři v katastru nemovitostí zablokovali Pilipovo luxusní sídlo v Trnové u Prahy i dům a pozemky na Táborsku. Uvedl to deník Blesk.

Bývalý politik nařízenou exekuci potvrdil. "Podali jsme odvolání a jsem si jist, že mu bude vyhověno," řekl deníku. Podle Pililpa se jedná o obchodní spor a interní záležitost.

Zámek v obci Trnová u Jíloviště

Někdejší ministr školství a financí působil v letech 2004 až 2007 jako viceguvernér Evropské investiční banky. Po návratu do Česka podniká v oblasti realit.

Zakladatel Unie svobody se zaměřil na luxusní byty, ale v době krize se dostal do potíží. Nemohl sehnat dost zájemců o koupi bytů v centru Prahy a jeho firmy měly potíže s placením.

Podle Blesku se Pilip zadlužil i kvůli opravě zámku v Trnové. Obchodním partnerům prý leckdy platil se zpožděním.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video